Τον γκρέμισε η Ξάνθη

Ο Παναθηναϊκός ήταν πρώτος στη βαθμολογία της Super League πριν τον αγώνα με την Ξάνθη, αλλά η ακριτική ομάδα τον κέρδισε με 1-2 μέσα στο “Απόστολος Νικολαΐδης” και τον γκρέμισε από την κορυφή. Μεγάλη ευθύνη για τα γκολ των φιλοξενούμενων φέρει ο Λουκ Στιλ, ο οποίος ειδικά στο πρώτο είχε πολύ άσχημη τοποθέτηση.

Αλλαγμένος προς το χειρότερο

Η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι είχε δείξει πολύ καλό πρόσωπο στα παιχνίδια πρωταθλήματος, ειδικά σε αυτά που διεξήχθησαν στο γήπεδο της “Λεωφόρου Αλεξάνδρας”. Παρόλα αυτά, εμφανίστηκε αλλαγμένη προς το χειρότερο και τιμωρήθηκε από τον… κακό της δαίμονα που ακούει στο όνομα Ξάνθη!

Η τακτική του Λουτσέσκου, να πιέσει τον Λεντέσμα και να μην του επιτρέπει να φτιάχνει παιχνίδι, έκοψε στα δύο τους “πράσινους”, οι οποίοι αδυνατούσαν να δημιουργήσουν τον παραμικρό κίνδυνο μπροστά στην αντίπαλη εστία. Χαρακτηριστικό είναι πως οι μόνες αξιοσημείωτες φάσεις στο πρώτο μέρος ήταν ένα μακρινό σουτ του Γουακάσο και μία κεφαλιά του Σάμπα.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η Ξάνθη προηγήθηκε με την πρώτη της ευκαιρία στον αγώνα. Συγκεκριμένα, στο 34ο λεπτό ο Ντε Λούκας εκτέλεσε φάουλ από πολύ πλάγια, “κρέμασε” τον Στιλ και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Ο Άγγλος τερματοφύλακας στοίχημα πως φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το γκολ ,αφού δεν είχε καλή τοποθέτηση και δεν κατάφερε να αντιδράσει.

Το γκολ αυτό αποδιοργάνωσε ακόμη περισσότερο τους παίκτες του Αντρέα Στραματσόνι, οι οποίοι είχαν τεράστιο πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Λέτο πήρε τη θέση του Γουακάσο και τελικά ο Αργεντινός ισοφάρισε για την ομάδα του στο 62ο λεπτό. Παρόλα αυτά, λίγα λεπτά αργότερα η Ξάνθη “πάγωσε” για δεύτερη φορά τη Λεωφόρο. Μετά από βολέ του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων και κεφαλιά του Γιούνιες, ο Βασιλακάκης έπιασε ένα τρομερό σουτ εκτός περιοχής, το οποίο πέρασε και πάλι πάνω από τον Στιλ και κατέληξε στα δίχτυα. Ο Άγγλος τερματοφύλακας ήταν λίγο έξω από τη γραμμή του τέρματος, αλλά και πάλι δύσκολα θα κατάφερνε να αντιδράσει.

Παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων το σκορ δεν άλλαξε και με το αποτέλεσμα αυτό ο Παναθηναϊκός έπεσε στη 2η θέση της βαθμολογίας, πίσω από τον Ολυμπιακό.

Αντρέα Στραματσόνι: Δεν παίξαμε αυτό που ξέρουμε

Ο Αντρέα Στραματσόνι δεν έψαξε δικαιολογίες μετά την ήττα της ομάδας του και ανέφερε απλώς πως οι παίκτες του ήταν κακοί και δεν έπαιξαν αυτό που ξέρουν. Ο Ιταλός τεχνικός τόνισε επίσης πως όταν μία ομάδα θέλει να μείνει στην κορυφή της βαθμολογίας δεν πρέπει να κάνει τέτοιες εμφανίσεις.

Αναχωρεί για Βέλγιο

Τις επόμενες ημέρες ο Παναθηναϊκός θα αναχωρήσει για το Βέλγιο, όπου και θα αντιμετωπίσει τη Σταντάρ Λιέγης για το Europa League. Σε αυτό το ματς οι “πράσινοι” θα παίξουν ένα από τα τελευταία τους χαρτιά για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016, στις 20:00.

Αφήστε μια απάντηση