Το βάρος στις ανανεώσεις ρίχνουν στον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις την τρέχουσα σεζόν με νίκη, μιας και επικράτησε εντός έδρας του Παναιτωλικού με το ευρύ 4-0. Πλέον στο “Τριφύλλι” επικεντρώνονται στην επόμενη χρονιά και οι άνθρωποι της ομάδας έχουν ξεκινήσει σιγά-σιγά τον μεταγραφικό τους σχεδιασμό.

Λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο σύλλογος, πρωταρχικός στόχος της διοίκησης αποτελεί η παραμονή ποδοσφαιριστών, τα συμβόλαια των οποίων ολοκληρώνονται είτε το καλοκαίρι που μας έρχεται είτε το επόμενο και στην συνέχεια αναμένεται να κινηθούν για την απόκτηση παικτών προκειμένου να ενισχυθεί το ρόστερ.

Έτσι η ώρα των συζητήσεων για την ανανέωση των συμβολαίων έφτασε στους “Πράσινους”. Τόσο ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Δώνης, όσο και ο τεχνικός διευθυντής, Νίκος Νταμπίζας, έχουν σχηματίσει μία πλήρη άποψη για τους ποδοσφαιριστές και έχουν ως προτεραιότητα τις επεκτάσεις των συμβολαίων αυτών που θέλουν να κρατήσουν στο ρόστερ και την νέα χρονιά. 

Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν ορισμένοι παίκτες που είναι ιδιαίτερα σημαντικοί και πάνω τους θα χτιστεί ο Παναθηναϊκός της νέας σεζόν. Ο λόγος για τους Γιάννη Μπουζούκη, Δημήτρη Κουρμπέλη, Εμάνουελ Ινσούα, Δημήτρη Εμμανουηλίδη, Τάσο Χατζηγιοβάνη και Φάνη Μαυρομάτη.

Τα συμβόλαια των έξι παικτών ολοκληρώνονται το καλοκαίρι του 2020 και οι “Πράσινοι” επιθυμούν να έρθουν σε συμφωνία με τους ίδιους ώστε να παραμείνουν στο ρόστερ και παράλληλα ο σύλλογος να βρίσκεται σε θέση ισχύος σε ενδεχόμενες προτάσεις που θα έρθουν από το εξωτερικό  στο μέλλον.

Βέβαια κάθε περίπτωση στοίχημα πως παρουσιάζει τις δικές τις δυσκολίες και μένει να φανεί εάν η επιλογή του κυρίου Νταμπίζα, που ήταν να ξεκινήσει συζητήσεις μαζί τους μετά το πέρας των αγωνιστικών υποχρεώσεων, βγει σε καλό τόσο για την ομάδα όσο και για τους ίδιους.

Πάντως από την στιγμή που η χρονιά ολοκληρώθηκε και η εικόνα των παικτών έχει σχηματιστεί, οι έξι ποδοσφαιριστές θα έχουν την δυνατότητα σε έξι μήνες από τώρα να αναζητήσουν τον επόμενο σταθμό στην ποδοσφαιρική τους καριέρα ως ελεύθεροι.

Πιο εφικτές μοιάζουν οι ανανεώσεις των Ινσούα, Χατζηγιοβάνη, Μαυρομάτη και Κουρμπέλη. Οι τέσσερίς τους έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να παραμείνουν στον σύλλογο και να τον βοηθήσουν στις δύσκολες καταστάσεις που βιώνει.

Το μέλλον των Μπουζούκη και Εμμανουηλίδη παραμένει εξαιρετικά αμφίβολο, καθώς για τον πρώτο ενδιαφέρονται αρκετές ομάδες τόσο από το εξωτερικό όσο και από το εσωτερικό. Το τελευταίο διάστημα το όνομά του είχε ακουστεί για την Μπενφίκα αλλά και για τον ΠΑΟΚ. Σημαντικό ρόλο στο θέμα παραμονής του στην ομάδα θα αποτελέσει κατά πόσο ο ίδιος θα επανέλθει στα ίδια στάνταρ απόδοσης έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του.

Τέλος, όσον αφορά τον Δημήτρη Εμμανουηλίδη, ο νεαρός φορ έχει υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα και παρά το πλούσιο ταλέντο του, ο κύριος Δώνης δεν θα έλεγε “όχι” σε ενδεχόμενη πώλησή του.

Αφήστε μια απάντηση