Τρέχει με 3.700 γκολ ο Παναθηναϊκός

Την αγωνιστική που μας πέρασε ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Απόλλωνα Σμύρνης. Το “Τριφύλλι” αν και είχε αρκετές απουσίες, δεν συνάντησε ιδιαίτερη αντίσταση και επικράτησε εύκολα του αντιπάλου του με σκορ 1-3. Τα τέρματα των “Πρασίνων” σημείωσαν οι Χατζηθεοδωρίδης, Καμπετσής και Μακέντα.

Ο Παναθηναϊκός χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης, κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς και να επιστρέψει στις νίκες. Ο τεχνικός του συλλόγου, Γιώργος Δώνης, παρέταξε την ομάδα του με αρκετές αλλαγές στο βασικό της σχήμα και έδωσε χρόνο συμμετοχής στους Αποστολάκη, Στάικο και Αρμενάκα. Παρ’ όλα αυτά στοιχηματίζουμε πως είδε τους νεαρούς παίκτες να στέκονται αξιοπρεπώς στον αγωνιστικό χώρο και να αφήνουν άκρως θετικές εντυπώσεις.

Από εκεί και πέρα, το τρίτο τέρμα που σημείωσε ο Φεντερίκο Μακέντα είχε την δική του σημασία για τον σύλλογο. Εκτός από το ότι σφράγισε την νίκη, σημείωσε και το υπ’ αριθμόν 3.700 γκολ της ομάδας σε επαγγελματικό επίπεδο.

Το “Τριφύλλι” πλέον μετράει 3.700 τέρματα στην μεγάλη κατηγορία και η επίδοσή του αυτήν, το κατατάσσει στην δεύτερη θέση με τα περισσότερα γκολ. Για να φτάσει τον αριθμό αυτό, πέρασαν 1.956 παιχνίδια.

Οι “Πράσινοι” μετρούνε 1,89 τέρματα ανά ματς, ενώ η εστία τους έχει παραβιαστεί συνολικά 1.534 φορές που συνεπάγεται 0,89 γκολ ανά αναμέτρηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο τέρμα της ομάδας σε επαγγελματικό επίπεδο είχε πετύχει ο Ανδρέας Παπαεμμανουήλ στις 25 Οκτωβρίου 1959 στον εντός έδρας αγώνα με αντίπαλο τον Παναιγιάλειο.

Επίσης, το εκτός έδρας ματς με τον Απόλλωνα είχε την δική του σημασία και για τον Χρήστο Δώνη, καθώς ο 24χρονος μέσος συμπλήρωσε τις 100 εμφανίσεις με τον Παναθηναϊκό.

Αφήστε μια απάντηση