Φλύαρος στην αρχή, άριστος στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός αν και πραγματοποίησε ίσως το χειρότερό του φετινό πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο ανέβασε κατακόρυφα στροφές και επικράτησε εντός έδρας της Λαμίας με σκορ 2-0. Στην επανάληψη, το “Τριφύλλι” έφτασε σχετικά εύκολα στους τρεις βαθμούς και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το γεγονός ότι ο αντίπαλος αγωνιζόταν για περίπου τριάντα λεπτά με παίκτη λιγότερο. Τα τέρματα των “Πρασίνων” πέτυχαν οι Τάσος Χατζηγιοβάνης και Χουάν Χοσέ Περέα.

Στα πρώτα 45 λεπτά, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Γιώργος Δώνης, είδε τους ποδοσφαιριστές του να έχουν τη συντριπτική κατοχή της μπάλας, ωστόσο να μην μπορούν να δημιουργήσουν την παραμικρή ευκαιρία, καθώς δεν κατάφεραν να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα. Παράλληλα υπέπεσαν σε αρκετά λάθη στο χώρο της μεσαίας γραμμής, με συνέπεια να δέχονται κόντρα επιθέσεις.

Στην επανάληψη, η απόδοση των παικτών του ανέβηκε ριζικά. Εκμεταλλεύτηκαν την αποβολή του Μπεχαράνο στο 60ο λεπτό, ανέβασαν τη γραμμή πίεσης και δημιουργούσαν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Εν τέλει έφτασαν στους τρεις πόντους και με τη νίκη τους αυτή βρέθηκαν στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Όσον αφορά την εξέλιξη της συνάντησης, η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης έγινε στο 4ο λεπτό όταν ο Διούδης μπλόκαρε το σουτ του Βασιλόγιαννη από πλάγια θέση. Στο 14ο λεπτό ο Δημούτσος από μακρινή απόσταση επιχείρησε το σουτ αλλά ο Διούδης το έδιωξε με τις γροθιές. Στο 38ο λεπτό ο Διούδης έπεσε στη γωνία του και με υπερένταση απομάκρυνε σε κόρνερ το σουτ του Σκόνδρα έξω από τη μεγάλη περιοχή. Στο 43ο λεπτό ο Θεοδωρόπουλος ανέτρεψε τον Χατζηγιοβάνη και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Χατζηγιοβάνης, ο οποίος νίκησε τον αντίπαλο κίπερ και σημείωσε το 1-0. Στο 59ο λεπτό έπειτα από κόρνερ του Χατζηγιοβάνη, ο Κολοβέτσιος πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία. Στο 73ο λεπτό έπειτα από λάθος απομάκρυνση του Θεοδωρόπουλου, ο Μακέντα έγινε κάτοχος της μπάλας, έκανε το σουτ έξω από την περιοχή αλλά ο τερματοφύλακας της Λαμίας πρόλαβε και επέστρεψε και το απομάκρυνε  σε κόρνερ. Στο 79ο λεπτό το σουτ του Μπουζούκη από μακρινή απόσταση δε βρήκε στόχο. Στο 82ο λεπτό ο Περέα εκμεταλλεύτηκε το λάθος των αντίπαλων αμυντικών και αφού πρώτα πέρασε τον Πλιάτσικα, στη συνέχεια με δυνατό σουτ από κοντινή απόσταση πέτυχε το 2-0. Στο 87ο λεπτό μετά από φάουλ του Χατζηγιοβάνη, ο Περέα βρήκε τον Κουρμπέλη, αυτός από κοντινή απόσταση πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 91ο λεπτό το σουτ του Μπουλούλη μέσα από την περιοχή πέρασε άουτ. Στο 94ο λεπτό ο Καμπετσής έπειτα από προσωπική προσπάθεια, μπήκε στην περιοχή, έκανε το γύρισμα στον Περέα, ο οποίος από ευνοϊκή θέση επιχείρησε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία.

Ο κύριος Δώνης παρέταξε την ομάδα του με τους Διούδη, Ινσούα, Ζαχίντ (53΄ Περέα), Κολοβέτσιο, Αποστολάκη, Μακέντα (87΄ Καμπετσή),  Πούγγουρα, Νούνες, Μπουζούκη (80΄ Μπεκ), Κουρμπέλη και Χατζηγιοβάνη.

Δείτε τα γκολ του τριφυλλιού

Αφήστε μια απάντηση