Πρώτος και καλύτερος ο Παναθηναϊκός

Πραγματοποιώντας άλλη μία εξαιρετική εμφάνιση, ο Παναθηναϊκός πέτυχε την τέταρτη νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια στα play off και “κλείδωσε” την πρώτη θέση στη διαδικασία, η οποία θα τον στείλει στα προκριματικά του Champions League της νέας περιόδου.

Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου ήθελε τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας στο κυριακάτικο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στη λεωφόρο για να εξασφαλίσει ουσιαστικά την κορυφή της ειδικής βαθμολογίας. Παρόλα αυτά, δεν αρκέστηκε σε αυτό, αφού πραγματοποίησε άλλη μία εξαιρετική εμφάνιση και πήρε τη νίκη με 2-0 απέναντι στον ΠΑΟΚ. Αυτό έφερε τον Παναθηναϊκό στους 14 βαθμούς και τώρα πια στοίχημα πως κανείς δεν μπορεί να τον απειλήσει.

Ο Παναθηναϊκός ήταν κυρίαρχος στην αναμέτρηση και δημιουργούσε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Μόλις στο 10ο λεπτό ο γηπεδούχος κατάφερε να ανοίξει το σκορ με γκολ του Χάρη Μαυρία, μετά από σουτ του Πράνιτς και ασταθή απόκρουση του Ιτάνζ. Αυτό έδωσε φτερά στους γηπεδούχος, οι οποίοι δεν σταμάτησαν να απειλούν την εστία του ΠΑΟΚ για να πετύχουν και δεύτερο γκολ. Η ανωτερότητά τους ευοδώθηκε στο 28ο λεπτό, όταν ο Καρέλλης πέτυχε το 2-0 και ουσιαστικά εξασφάλισε τη νίκη του Παναθηναϊκού.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς να αλλάξει κάτι και στην επανάληψη οι περισσότεροι περίμεναν την αντίδραση του ΠΑΟΚ. Παρόλα αυτά, στον αγωνιστικό χώρο υπήρχε μία ομάδα και αυτή δεν ήταν άλλη από τον γηπεδούχο. Οι ευκαιρίες που δημιούργησε ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο δεν κατάληξαν σε τρίτο γκολ, αλλά γι’ αυτό φέρνει ευθύνη και ο επόπτης, ο οποίος ακύρωσε κανονικό γκολ του Μπεργκ.

Οι “πράσινοι” για ένα ακόμη παιχνίδι είχαν κίνηση σε όλες τις γραμμές και ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να γίνει απειλητικός στην εστία τους. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου κατάφερε να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα για τέταρτο σερί ματς στα play off και διεύρυνε το ρεκόρ της, αφού μετράει 9 γκολ υπέρ και μηδέν κατά! Ο Έλληνας τεχνικός στάθηκε στην νοοτροπία που έδειξαν οι παίκτες του για ένα ακόμη παιχνίδι και μοίρασε συγχαρητήρια. Επιπλέον, ο προπονητής του Παναθηναϊκού επισήμανε πως η ομάδα του θα είναι έτοιμη τη φετινή σεζόν για τα προκριματικά του Champions League.

Πλέον στον Παναθηναϊκό στρέφονται στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, στο οποίο οι “πράσινοι” θα αναζητήσουν την 5η τους νίκη. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί την Τετάρτη, 3/6/2015, στις 18:15.

Όσον αφορά τα μεταγραφικά, η Δευτέρα είναι σημαντική μέρα για τον Παναθηναϊκό, αφού αναμένεται στην Αθήνα ο Μίκαελ Εσιέν. Ο Γκανέζος μέσος φέρεται να έχει ικανοποιηθεί οικονομικά από την πρόταση της ελληνικής ομάδας και οι συζητήσεις βρίσκονται σε καλό επίπεδο. Αξίζει να σημειωθεί πως οι διοικούντες της ΠΑΕ είναι αισιόδοξοι πως το συγκεκριμένο σίριαλ θα έχει ευτυχή κατάληξη για την ομάδα, η οποία αν υπάρξει συμφωνία, θα εντάξει στο δυναμικό της έναν εξαιρετικό παίκτη.

Τέλος, ο Γκόρντον Σίντεφενλντ, όπως είναι γνωστό, δε θα είναι στο ρόστερ της ομάδας τη νέα σεζόν. Ο Κροάτης, ο οποίος ήταν εξαιρετικός και στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, αγωνίστηκε για τελευταία φορά με τον Παναθηναϊκό και πλέον ετοιμάζεται να μετακομίσει στη χώρα του και στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Αφήστε μια απάντηση