Με προσοχή και υπομονή στον Παναθηναϊκό

Ο Γιάννης Αναστασίου είχε δηλώσει πως το θέμα του στόπερ στον Παναθηναϊκό θα κλίσει άμεσα, αλλά προς το παρόν δεν έχει συμβεί αυτό. Το τεχνικό επιτελείο των πρασίνων διακρίνεται για την υπομονή του το τελευταίο διάστημα, αφού θέλει να καταλήξει στην καλύτερη, αλλά και πιο συμφέρουσα από οικονομικής άποψης λύση.

Τα ονόματα που ακούγονται για την αμυντική γραμμή της ομάδας είναι πολλά, αλλά αυτό που φαίνεται πλέον ξεκάθαρα είναι πως ο Σουηδός στόπερ της Μάλμε, Φιλίπ Χελάντερ, είναι πιο κοντά από ποτέ.

Ο Παναθηναϊκός πίεσε τη σουηδική ομάδα κάνοντας γνωστό πως θα περιμένει τον παίκτη μέχρι και τον Δεκέμβρη, όταν και τελειώνει το συμβόλαιό του και αυτό στοίχημα πως έφερε σε τέλμα τη Μάλμε. Η τελευταία αναγκάστηκε να ρίξει τις οικονομικές απαιτήσεις της, αφού κινδυνεύει να χάσει τον παίκτη χωρίς να καρπωθεί κάποιο ποσό. Η συμφωνία πλέον του Παναθηναϊκού με τη Μάλμε για τον συγκεκριμένο παίκτη είναι πιο κοντά από ποτέ και το πιθανότερο είναι να υπάρξουν άμεσα εξελίξεις.

Πέρα από τον Χελάντερ, όμως, ο Παναθηναϊκός μπορεί να κινηθεί και για ένα δεύτερο στόπερ, το οποίο θα έχει μεγαλύτερη εμπειρία και θα μπορεί άμεσα να αγωνιστεί με τη βασική ομάδα. Τα ονόματα των Σιανί και Σπάχιτς παραμένουν στο προσκήνιο, ενώ στη λίστα προστέθηκε και αυτό του Ανχελέρι. Για τους δύο πρώτους η ελληνική ομάδα φέρεται να έχει καταθέσει πρόταση, αλλά προς τον παρόν δεν υπάρχει κάποια επίσημη απάντηση. Πάντως, δεν είναι απίθανο ένας από τους δύο να απαντήσει θετικά και να συμπεριληφθεί στο ρόστερ του Παναθηναϊκού για τη νέα σεζόν.

Για τον Ανχελέρι, από την άλλη, υπάρχει ενδιαφέρον από τον Παναθηναϊκό σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, αλλά ο παίκτης θα πρέπει να ρίξει πολύ τις οικονομικές του απαιτήσεις για να επέλθει συμφωνία. Ο παίκτης αγωνίστηκε τη φετινή σεζόν στη La Liga με τη φανέλα της Μάλαγα και το συμβόλαιό του είναι σε ισχύ και για την επόμενη σεζόν, οπότε ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να πληρώσει και την ομάδα του. Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως ο Ανχελέρι βρίσκεται αρκετές θέσεις κάτω στη λίστα του Παναθηναϊκού.

Από τις υπόλοιπες ειδήσεις της ομάδας ξεχωρίζει η ανακοίνωση που έβγαλε η ΠΑΕ, όσον αφορά την αποστολή φακέλου στην ΟΥΕΦΑ που αφορά την “εγκληματική οργάνωση” που φέρεται να δρα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός διέψευσε αυτή την πληροφορία και τόνισε πως ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί όταν θα είναι η κατάλληλη στιγμή, αφού τον πρώτο λόγο έχει η δικαιοσύνη.

Τέλος, αξίζει αναφορά στο γκολ που πέτυχε ο Μάρκους Μπεργκ με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας της Σουηδίας στο παιχνίδι με το Μαυροβούνιο. Ο Σουηδός σέντερ φορ του Παναθηναϊκού σκόραρε το πρώτο γκολ της ομάδας του στη νίκη με 3-1 για τα Προκριματικά του EURO 2016.

Αφήστε μια απάντηση