Εύκολη νίκη για τον Παναθηναϊκό στην Κρήτη

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να φύγει νικητής από το Ηράκλειο της Κρήτης το περασμένο Σάββατο, επικρατώντας με 0-2 του Εργοτέλη και “πιάνοντας” προσωρινά τον Ολυμπιακό στην κορυφή της κατάταξης.

Οι “πράσινοι” ήταν καλύτεροι από τον αντίπαλό τους και παρότι δεν ξεκίνησαν δυνατά, κατάφεραν να πετύχουν δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο και να εξανεμίσουν τις όποιες βλέψεις του γηπεδούχου για θετικό αποτέλεσμα.

Το σκορ άνοιξε ο Μάρκους Μπεργκ στο 31ο λεπτό, με το Σουηδό επιθετικό να έχει βρει τη φόρμα του και μετά τα τρία γκολ που πέτυχε επί του ΠΑΟΚ να σκοράρει σε δεύτερο συνεχόμενο ματς. Το 0-2 έκανε ο Ατζαγκούν με μακρινό σουτ στο 40’ και με αυτό το σκορ ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός θα στοιχηματίζαμε πως δεν έδειξε την ίδια διάθεση και παρότι έχασε ορισμένες σημαντικές ευκαιρίες, δεν κατάφερε να αυξήσει το προβάδισμά του. Τελικά το σκορ δεν άλλαξε και έτσι η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου πέτυχε την 8η συνεχόμενη νίκη της για τη Super League.

Την Τετάρτη, 18/3/2015, στις 19:30, ο Παναθηναϊκός έχει να δώσει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αφού αγωνίζεται στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο, ο οποίος το τελευταίο διάστημα είναι ανεβασμένος. Το ζητούμενο για τους “πράσινους” είναι η νίκη, η οποία θα διατηρήσει ζωντανές τις ελάχιστες ελπίδες που έχουν για κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Στο συγκεκριμένο ματς θα επιστρέψει στην ενδεκάδα ο Ζέκα, ο οποίος είχε μείνει εκτός αποστολής για το παιχνίδι με τον Εργοτέλη, ενώ κανονικά αναμένεται να συμπεριληφθεί στην αποστολή και ο Νίκος Καρέλλης. Απών θα είναι, όμως, τόσο ο Σίντεφελντ, όσο και ο Μπούρμπος, οι οποίοι είναι τιμωρημένοι, ενώ η συμμετοχή του Πράνιτς θα κριθεί την τελευταία στιγμή, αφού ο Κροάτης ταλαιπωρείται από τραυματισμό.

Από εκεί και πέρα, το νομικό τμήμα της ΠΑΕ ετοιμάζεται πυρετωδώς για την εκδίκαση της έφεσης που έχει ασκήσει ο Παναθηναϊκός και αφορά την τιμωρία αφαίρεσης βαθμών που υπέστη η ομάδα για τα όσα συνέβησαν στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό.

Παρότι δεν υπάρχουν και πολλές ελπίδες να ανατραπεί η κατάσταση και να μην ισχύσει η τιμωρία, η Διοίκηση της ομάδας είναι έτοιμη να δώσει τη δική της μάχη για να αποτρέψει την αφαίρεση βαθμών. Αν ο Παναθηναϊκός κερδίσει την υπόθεση θα μπορέσει να διεκδικήσει τον τίτλο με περισσότερες αξιώσεις, ενώ αν συμβεί το αντίθετο, οι ελπίδες πλέον λιγοστεύουν κατά πολύ.

Το υπόμνημα του Παναθηναϊκού κατατέθηκε το πρωί της Τρίτης και πλέον αναμένεται η οριστική απόφαση.

Αφήστε μια απάντηση