Προλαβαίνει να διορθωθεί ο Παναθηναϊκός

Στο φιλικό με την Ουντινέζε, το οποίο διεξήχθη το βράδυ της Τετάρτης στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, ο Παναθηναϊκός δεν έδειξε και την καλύτερη δυνατή εικόνα. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου ηττήθηκε από τους Ιταλούς με 1-2, σε ένα παιχνίδι που είχε την κατοχή, αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει πολλούς κινδύνους στην αντίπαλη άμυνα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Παναθηναϊκός έπαιξε ουσιαστικά με τη βασική του ενδεκάδα και την πιθανότερη σύνθεση που θα έχει και στο παιχνίδι με την Μπριζ στη Λεωφόρο. Οι “πράσινοι” προσπάθησαν να παίξουν πολύ με την μπάλα κάτω και με κύριους μοχλούς τους Σωτήρη Νίνη από τον άξονα και Βέμερ από το δεξί άκρο, προσπάθησαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες για γκολ. Ό,τι δεν κατάφεραν, όμως, οι γηπεδούχοι, στοίχημα πως το πέτυχαν οι φιλοξενούμενοι στην πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία που δημιούργησαν στο ματς. Με μία μακρινή μπαλιά στην πλάτη της άμυνας και με πλασέ στην κίνηση από τον Φερνάντες, η Ουντινέζε πήρε το προβάδισμα στο σκορ. Για το γκολ, φυσικά, φέρει ευθύνη ο κεντρικό δίδυμο των γηπεδούχων, αφού είχε αργή επιστροφή. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως το γκολ της Ουντινέζε χειροκροτήθηκε και από τον κόσμο του Παναθηναϊκού που ήταν στο γήπεδο, αφού ήταν πραγματικά πανέμορφο! Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει, είχε κάποιες καλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, τις οποίες όμως δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου μπήκε πιο ορεξάτη και κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Μάρκους Μπέργκ, δέκα λεπτά μετά την επανέναρξη του αγώνα. Στη συνέχεια οι Ιταλοί ανέβηκαν κα έχασαν κάποιες καλές ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν και λόγω της αστοχίας τους και λόγω του Στέφανου Κοτσόλη, ο οποίος είχε σημαντικές επεμβάσεις. Στο 76ο λεπτό, όμως, μετά από λάθος του Τριανταφυλλόπουλου, η Ουντινέζε ξαναπήρε το προβάδισμα και το κράτησε μέχρι το τέλος του αγώνα. Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να ισοφαρίσει και πάλι, αν ο Λουντ δεν αστοχούσε από εξαιρετική θέση στην κεφαλιά που επιχείρησε.

Μετά το τέλος του ματς ο προπονητής των “πρασίνων”, Γιάννης Αναστασίου, στάθηκε στα λάθη της αμυντικής γραμμής της ομάδας του. Ο Έλληνας τεχνικός ανέφερε πως οι παίκτες του θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και να περιορίσουν τα… χαζά λάθη.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο ημίχρονο της αναμέτρησης βραβεύτηκε για την προσφορά του στην ομάδα και ο Ορέστης Καρνέζης. Ο πρώην τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού και νυν της Ουντινέζε, χειροκροτήθηκε θερμά από τον κόσμο και δήλωσε συγκινημένος για την επιστροφή του στην Ελλάδα και στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας για πρώτη φορά, έστω και σαν αντίπαλος.

Όσον αφορά την προετοιμασία για το παιχνίδι της Τρίτης με την Κλαμπ Μπριζ για τα προκριματικά του Champions League, αυτή συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, τόσο από την ομάδα, όσο και από τον κόσμο. Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού εξάντλησαν τα εισιτήρια του αγώνα μέσα σε λίγες ώρες και το “Απόστολος Νικολαΐδης” αναμένεται να είναι κατάμεστο, αφού έγινε sold out. Από το συγκεκριμένο παιχνίδι θα απουσιάσει σίγουρα ο Μίκαελ Εσιέν, ο οποίος χειρουργήθηκε με επιτυχία στη Γερμανία και γύρισε στην Ελλάδα. Απών ενδέχεται να είναι και ο Λουκ Στιλ, ο οποίος έχει ένα πρόβλημα τραυματισμού και γι’ αυτό δεν αγωνίστηκε καθόλου στο φιλικό με την Ουντινέζε. Πάντως ο Γιάννης Αναστασίου θα περιμένει τον Άγγλο τερματοφύλακα μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Αφήστε μια απάντηση