Πύρρειος νίκη για τον Παναθηναϊκό

Σε ένα παιχνίδι το οποίο στοιχηματίζουμε πως  ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για τον Παναθηναϊκό, η ελληνική ομάδα κατάφερε τελικά να πάρει τη νίκη απέναντι στην Κλαμπ Μπριζ με σκορ 2-1. Το αποτέλεσμα αυτό δίνει μεν προβάδισμα στο τριφύλλι, αλλά η ομάδα θα πρέπει να αλλάξει εικόνα, αν φυσικά θέλει να πάρει την πρόκριση για τα play off του Champions League μέσα στο Βέλγιο.

Ικανοποιημένος από τους παίκτες του δήλωσε ο Γιάννης Αναστασίου μετά τη νίκη επί της Μπριζ. Ο Έλληνας τεχνικός ανέφερε πως οι ποδοσφαιριστές του έδειξαν ωριμότητα και κατέθεσαν την ψυχή τους στο γήπεδο, ειδικά από το σημείο της αποβολής και μετά. Επιπλέον, ο προπονητής του Παναθηναϊκού τόνισε πως φάνηκε ξεκάθαρα ποια ομάδα ήθελε περισσότερο τη νίκη, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως η εικόνα των “πρασίνων” θα βελτιωθεί στη συνέχεια.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυνατά και ήθελε να επιβάλει τον ρυθμό του στον αγώνα. Παρόλα αυτά, μόλις στο 10ο λεπτό του παιχνιδιού η Μπριζ κατάφερε να ανοίξει το σκορ, μετά από λάθος στο κέντρο του γηπέδου. Ευθύνη για το γκολ φέρνει ο Βέμερ που δεν κατάφερε να απομακρύνει τη σέντρα, ενώ κακή εκτίμηση της φάσης έκανε και ο Κοτσόλης, αφού η μπάλα κατευθύνθηκε μέσα στη μικρή περιοχή και θα μπορούσε να βγει και να αποσοβήσει τον κίνδυνο.

Μετά την ψυχρολουσία του 0-1, οι πράσινοι έπαθαν τρικυμία! Το ένα λάθος διαδέχονταν το άλλο και οι Βέλγοι έχασαν μοναδική ευκαιρία λίγα λεπτά αργότερα για να κάνουν το 0-2 και να βάλουν ουσιαστικά “ταφόπλακα” στα όνειρα του Παναθηναϊκού για πρόκριση στα play off της διοργάνωσης.

Τελικά, στα επόμενα λεπτά της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι και να βγει μπροστά. Με βασικό μοχλό τον Σωτήρη Νίνη, ο οποίος ήταν από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας, οι “πράσινοι” δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες, αλλά δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον τερματοφύλακα της Μπριζ. Στο 33’, όμως, ο Καρέλης θα κερδίσει πέναλτι και ο Παναθηναϊκός θα έχει μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα. Ο Μάρκους Μπεργκ, όμως, θα απολέσει την τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει για τον Παναθηναϊκό, αφού θα νικηθεί από τον αντίπαλο γκολκίπερ.

Κάπου εκεί όλοι νόμιζαν πως η κακοδαιμονία του Παναθηναϊκού θα συνεχίζονταν. Ο Σουηδός, όμως, θα πάρει το αίμα του πίσω μόλις δύο λεπτά αργότερα. Μετά από σέντρα του Νίνη από δεξιά, ο Μπεργκ με κεφαλιά θα γράψει το 1-1 και θα βάλει φωτιά στις εξέδρες του “Απόστολος Νικολαΐδης”. Και ενώ όλα φάνταζαν ιδανικά, αφού το τριφύλλι είχε ανεβάσει απόδοση, ήρθε η αποβολή του Σάντσεθ στο 44ο λεπτό να φέρει τα πάνω κάτω.

Ο Γιάννης Αναστασίου με την έναρξη της επανάληψης θα αναγκαστεί να προβεί σε αλλαγές, καθώς έπρεπε να ενισχύσει τα μετόπισθεν. Η είσοδος του Τριανταφυλλόπουλου και του Λαγού ενίσχυσαν την αμυντική γραμμή των “πρασίνων”, οι οποίοι με φύλακα άγγελο τον Στέφανο Κοτσόλη κατάφεραν να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους στο δεύτερο ημίχρονο. Και ενώ όλα έδειχναν πως ο Παναθηναϊκός δύσκολα θα πετύχαινε δεύτερο γκολ, ήρθε το πέναλτι του Καρέλη για να γράψει το 2-1! Στη συνέχεια η ελληνική ομάδα δεν απειλήθηκε και κατάφερε να κρατήσει τη νίκη, η οποία ήταν πολύ σημαντική, ειδικά με τον τρόπο που ήρθε.

Όσον αφορά την προετοιμασία για τη ρεβάνς στο Βέλγιο την επόμενη Τετάρτη, αυτή συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Στις προπονήσεις πλέον λαμβάνουν μέρος κανονικά και οι Νάνο και Κλωναρίδης, με τους δύο παίκτες να τίθενται κανονικά στη διάθεση του προπονητή τους. Φυσικά, από το συγκεκριμένο παιχνίδι θα απουσιάσει ο Σάντσεθ, ο οποίος αντίκρισε την κόκκινη κάρτα στο παιχνίδι της Λεωφόρου. Ο Ισπανός είπε στον Γιάννη Αναστασίου πως προκλήθηκε από τον αντίπαλό του, αλλά ο Έλληνας τεχνικός του επισήμανε πως τέτοια λάθη δεν επιτρέπονται για την εμπειρία του.

Από εκεί και πέρα, το ενδιαφέρον πολλών ομάδων συνεχίζει να προσελκύει ο Νίκος Καρέλης. Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του και τελευταία ομάδα που εκδήλωσε ενδιαφέρον ήταν η Γκενκ. Η βελγική ομάδα κατέθεσε επίσημη πρόταση στους “πράσινους” ύψους 3 εκ. ευρώ, η οποία όμως απορρίφθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη. Πρόταση υπήρξε και για τον Μάρκους Μπεργκ, όπως τόνισε ο μάνατζερ του παίκτη, από ομάδα των ΗΑΕ. Ο ίδιος δήλωσε πως ο Παναθηναϊκός την απέρριψε πρόταση 6 εκ. ευρώ για τον Σουηδό επιθετικό.

Από την άλλη, παίκτης του Παναθηναϊκού είναι και επίσημα ο Νίκος Γιαννακόπουλος. Ο πρώην τερματοφύλακας του Πανιωνίου υπέγραψε συμβόλαιο τριών ετών με το τριφύλλι και η ΠΑΕ ανακοίνωσε επίσημα την απόκτησή του.

Τέλος, αλλαγή υπήρξε και στο Γραφείο Τύπου της ΠΑΕ. Συγκεκριμένα, ο Νικόλας Βασιλαράς, που κατείχε το εν λόγω πόστο τα τελευταία τρία χρόνια, άφησε τη θέση του και θα μετακινηθεί σε άλλο πόστο. Υπεύθυνος Τύπου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα είναι πλέον ο Σταμάτης Γαρρής, ο οποίος ήταν για πολλά χρόνια ρεπόρτερ της ομάδας.

Αφήστε μια απάντηση