Ολοκληρώθηκε με ήττα η πιο δύσκολη σεζόν στην ιστορία του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε στο γήπεδο της “Λεωφόρου Αλεξάνδρας” την Ξάνθη για την 30η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Ο αγώνας ξεκίνησε την Κυριακή, αλλά διακόπηκε λόγω της έντονης βροχόπτωσης και ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα.

Στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, παρότι το “Τριφύλλι” προηγήθηκε, στο τέλος γνώρισε την ήττα από την Ξάνθη με σκορ 1-2. Σκόρερ για τους “Πράσινους” ήταν ο Λουτσιάνο. Μάλιστα, αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που η Ξάνθη φεύγει νικήτρια από την “Λεωφόρο Αλεξάνδρας”.

Έτσι, ολοκληρώθηκε η πιο δύσκολη σεζόν στην σύγχρονη ιστορία του Παναθηναϊκού από διοικητικής και αγωνιστικής πλευράς. Η αγωνιστική περίοδος της σεζόν 2017 – 2018 βρήκε τους “Πράσινους” στην ενδέκατη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 32 βαθμούς.

Η εικόνα του ματς

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Μαρίνος Ουζουνίδης, παρέταξε την ομάδα του με τους Διούδη, Μυστακίδη, Ευαγγέλου, Κάτσε, Λουτσιάνο, Τσανδάρη, Γιόχανσον, Λουντ, Οικονόμου, Δώνη και Κολοβέτσιο. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Έλληνας προπονητής πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Στάικο, στο 61ο λεπτό αντί του Τσανδάρη, τον Χατζηγιοβάννη, στο 61ο λεπτό στη θέση του Δώνη, και τον Μπουζούκη στο 77ο λεπτό αντί του Λουντ.

Όσον αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, στην πρώτη καλή στιγμή του ματς ο Παναθηναϊκός άνοιξε τα σκορ. Συγκεκριμένα στο 11ο λεπτό, ο Μυστακίδης “έστρωσε” στον Λουτσιάνο, ο οποίος με δυνατό σουτ, έξω από την αντίπαλη περιοχή, έστειλε την μπάλα στο δεξί “παραθυράκι” της εστίας της Ξάνθης πετυχαίνοντας το 1-0. Στο 30ο λεπτό, ο Γκαραβέλης μπλόκαρε το σουτ του Λουτσιάνο. Στο 40ο λεπτό, μετά από σέντρα του Κάστρο, ο Γέντρισεκ πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να περνάει ελάχιστα πάνω από την εστία του Διούδη. Δύο λεπτά αργότερα, η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κάτσε δεν ανυσήχησε τον Γκαραβέλη. Στο 43ο λεπτό, μετά από φάουλ του Ντουρίτσκοβιτς, ο Κασάδο με κεφαλιά σημείωσε το 1-1, το οποίο ήταν το σκορ του πρώτου μέρους.

Η πρώτη σημαντική ευκαιρία του δευτέρου ημιχρόνου σημειώθηκε στο 50ο λεπτό, όταν μετά από σέντρα του Οικονόμου, ο Μυστακίδης έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από την εστία του Γκαραβέλη. Στο 66ο λεπτό, ο Κάστρο έβγαλε σε θέση τετ α τετ τον Ντουρίτσκοβιτς, ο οποίος με “σκαφτό” σουτ σημείωσε το 1-2. Στο 69ο λεπτό, ο Γκαραβέλης απομάκρυνε με δυσκολία το δυνατό σουτ του Λουτσιάνο. Στο 74ο λεπτό, μετά από κόρνερ του Ντουρίτσκοβιτς, ο Σβάρνας πήρε την κεφαλιά αλλά ο Διούδης με εντυπωσιακή εκτίναξη παραχώρησε νέο κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα, ο Διούδης απομάκρυνε την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντουρίτσκοβιτς. Στο 92ο λεπτό, ο Γκαραβέλης μπλόκαρε το σουτ του Κάτσε.

Έτσι, η Ξάνθη πέρασε νικηφόρα από τη “Λεωφόρο Αλεξάνδρας” στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Αφήστε μια απάντηση