Ταξίδι στο Βέλγιο με φόντο την πρόκριση

Η αποστολή του Παναθηναϊκού έφτασε την Τρίτη το μεσημέρι στο Βέλγιο, όπου το βράδυ της Τετάρτης 5/8/2015 και συγκεκριμένα στις 21:30, θα αντιμετωπίσει την Κλαμπ Μπριζ. Οι “πράσινοι”, μετά τη νίκη τους με 2-1 στο πρώτο ματς, θέλουν ισοπαλία ή νίκη για να προκριθούν στα play off του Champions League ή ήττα με ένα γκολ για να παραμείνουν στο κόλπο. Σημειώνεται πως σε περίπτωση ήττας με ένα γκολ, με μεγαλύτερο σκορ από το 2-1 του πρώτου ματς, τότε ο Παναθηναϊκός θα είναι η ομάδα που θα πάρει την πρόκριση.

Ο Γιάννης Αναστασίου τόνισε πως η ομάδα του έχει πολλές πιθανότητες να πάρει την πρόκριση, αρκεί οι παίκτες του να παρουσιαστούν σοβαροί και να βγάλουν στον αγωνιστικό χώρο όλα αυτά, πάνω στα οποία έχουν δουλέψει τόσο καιρό. Επιπλέον, ο προπονητής του τριφυλλιού ανέφερε πως η Μπριζ είναι τελείως διαφορετική στην έδρα της, αφού παίρνει μεγάλη ώθηση από τον κόσμο της και αυτό στοίχημα πως θα συμβεί και στο συγκεκριμένο ματς, στο οποίο το γήπεδο θα είναι κατάμεστο.

Από εκεί και πέρα, στην αποστολή του Παναθηναϊκού δεν βρίσκονται φυσικά οι Νάνο, Θελάντερ και Σάντσεθ. Ο πρώτος δεν κατάφερε να ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε και κρίθηκε ανέτοιμος, ενώ ο δεύτερος δεν έχει μπει ακόμη σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων, αφού είναι τραυματίας. Ο Σάντσεθ, από την άλλη, δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο παιχνίδι, αφού στο πρώτο ματς της Λεωφόρου Αλεξάνδρας αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα. Απών φυσικά θα είναι και το μεγάλο καλοκαιρινό απόκτημα του Παναθηναϊκού, Μίκαελ Εσιέν, ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους μετά από περίπου δύο μήνες. Πάντως, ο Βίκτορας Κλωναρίδης κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα που είχε και μετέβη με την υπόλοιπη αποστολή στο Βέλγιο.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες ειδήσεις της ομάδας, η πολιορκία του Νίκου Καρέλλη από συλλόγους του εξωτερικού συνεχίζεται. Ο Έλληνας επιθετικός του Παναθηναϊκού συνεχίζει να βρίσκεται στο στόχαστρο πολλών ομάδων, αλλά οι “πράσινοι” έχουν κάνει σαφές πως δεν συζητούν για προτάσεις κάτω από τα 5 εκ. ευρώ. Εξάλλου, η Γκενκ που επιχείρησε δύο φορές να αποκτήσει τον παίκτη, απέσπασε αρνητική απάντηση. Σημειώνεται, πως σύμφωνα με δημοσίευμα, οι Βέλγοι στη δεύτερη περίπτωση πρότειναν κοντά στα 3 εκ. ευρώ, αλλά και έμψυχα ανταλλάγματα.

Τέλος, όπως έγινε γνωστό, ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να κλείσει ένα ακόμη δυνατό φιλικό παιχνίδι, αυτή τη φορά με την πρωταθλήτρια Τουρκίας, Γαλατασαράι. Η ελληνική ομάδα βρίσκεται σε συζήτηση με τους υπευθύνους της Γαλατά και σε περίπτωση που τελικά το φιλικό οριστικοποιηθεί, η πιθανότερη ημερομηνία είναι η 12η Αυγούστου.

Αφήστε μια απάντηση