Έδειξε χαρακτήρα ο Παναθηναϊκός

Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε στο ευρωπαϊκό παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Καμπάλα πολλά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα της ομάδας και αυτό στοίχισε στους “πράσινους”, οι οποίοι έμειναν στο 0-0. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, όμως, φάνηκε να είχε στο μυαλό του περισσότερο το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό για το πρωτάθλημα και αυτό του βγήκε σε καλό, αφού οι πράσινοι παρουσίασαν πολύ καλύτερο πρόσωπο και πήραν σπουδαία νίκη με 1-2.

Το παιχνίδι στο Αγρίνιο ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους και να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Παρόλα αυτά, ο Νίκος Καρέλης, απώλεσε τις ευκαιρίες που του δόθηκαν, αφού δεν κατάφερε να σκοράρει. Σα να μην έφτανε αυτό, ο Παναιτωλικός κέρδισε αμφισβητούμενο πέναλτι από σπρώξιμο του Ταυλαρίδη και κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ, παρότι ο Στιλ κατάφερε να αποκρούσει (στη συνέχεια ο Καπέλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Παναθηναϊκού). Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς κάποια άλλη μεγάλη φάση και με τους “πράσινους” να είναι πίσω στο σκορ, παρότι δεν ήταν κατώτεροι από τον αντίπαλό τους.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου μπήκε αποφασισμένη να κάνει την ανατροπή και τελικά τα κατάφερε με μπροστάρη τον Μάρκους Μπεργκ. Ο Σουηδός επιθετικός στο 51ο λεπτό κλέβει την μπάλα μετά από άστοχη πάσα του τερματοφύλακα των γηπεδούχων και δίνει έτοιμο γκολ στον Νίκο Καρέλλη. Μετά το 1-1 ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει και σπαταλούσε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, με αποκορύφωμα αυτή του Μπεργκ, ο οποίος δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα σε άδειο τέρμα. Ό,τι δεν κατάφερε τότε όμως, το πέτυχε λίγα λεπτά αργότερα. Συγκεκριμένα, στο 83’ και μετά από γέμισμα του Σάντσεθ (είχε περάσει ως αλλαγή), ο Μπεργκ εκμεταλλεύτηκε το λάθος στην άμυνα του Παναιτωλικού και πέτυχε το 1-2, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Το τέλος του παιχνιδιού βρήκε τον προπονητή του Παναθηναϊκού, Γιάννη Αναστασίου, ανακουφισμένο και ικανοποιημένο. Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε πως η ομάδα του ήταν καλύτερη και άξιζε τη νίκη, ενώ ανέφερε πως αν οι παίκτες του συνεχίσουν έτσι, δεν έχουν να φοβηθούν κανέναν! Επίσης, ανέφερε πως ήταν μία μεγάλη νίκη με ανατροπή απέναντι σε μία δύσκολη ομάδα.

Δηλώσεις μετά το τέλος του ματς έκανε και ο Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος τόνισε πως είχε καλό προαίσθημα και πίστευε στη νίκη της ομάδας του. Ο Σουηδός επιθετικός ανέφερε πως το τριφύλλι άξιζε τη νίκη και τελικά αυτή ήρθε σε μία δύσκολη έδρα, απέναντι σε μία καλή ομάδα.

Αφήστε μια απάντηση