Παναθηναϊκός: Λάμψη Μακέντα στο Αγρίνιο

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενήθηκε στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό (το παιχνίδι αυτό είχε αναβληθεί) για την 1η αγωνιστικής του Κυπέλλου Ελλάδας. Το “Τριφύλλι” μπήκε με το δεξί στο θεσμό καθώς επικράτησε του Παναιτωλικού με σκορ 0-1. Μεγάλος πρωταγωνιστής της συνάντησης ήταν ο Φεντερίκο Μακέντα, ο οποίος σημείωσε το μοναδικό τέρμα και ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του αν και μπήκε ως αλλαγή.

Το ντεμπούτο τους με τη φανέλα των “Πρασίνων” έκαναν οι νεαροί Παντελάκης και Αποστολάκης. Μάλιστα ο δεύτερος έδωσε την ασίστ στον Μακέντα και η παρουσία του ήταν άκρως θετική.

Εξαιρετικό παιχνίδι έκανε και ο τερματοφύλακας Κότσαρης. Ο Στάικος από την άλλη πήγε να γίνει μοιραίος καθώς αστόχησε σε πέναλτι.

Όσον αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, η πρώτη καλή στιγμή του ματς σημειώθηκε στο 7ο λεπτό όταν το σουτ του Πάουλο πέρασε άουτ. Στο 19ο λεπτό, ο Πάουλο ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Βέργο και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Στάικος, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, Γιαννακόπουλο, ο οποίος απομάκρυνε. Ο Γιαννακόπουλος σημειώνεται ότι παλαιότερα άνηκε στο ρόστερ του Παναθηναϊκού. Στο 24΄ ο Κότσαρης μπλόκαρε το σουτ του Ρότσα. Στο 30ο λεπτό, ο Καμαρά βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, με τον Κότσαρη να απομακρύνει το σουτ του, στη συνέχεια η μπάλα έφτασε στον Ντίας, ο οποίος έκανε το σουτ αλλά πριν περάσει αυτό την τελική γραμμή ο Οικονόμου το απομάκρυνε. Με το σκορ στο 0-0 ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.

Η πρώτη φάση της επανάληψης έγινε στο 49ο λεπτό, με τον Κότσαρη να απομακρύνει το κοντινό σουτ του Ντίας. Στο 52ο λεπτό, ο Καμπετσής μετά από ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή αλλά το σουτ που έκανε πέρασε άουτ. Στο 61΄ ο Στάικος βρήκε τον Καμπετσή αλλά το σουτ του τελευταίου πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 66΄ το σουτ του Δώνη δεν ανυσήχησε τον Γιαννακόπουλο. Στο 84ο λεπτό, μετά από σέντρα του Αποστολάκη, ο Μακέντα με σουτ στην κίνηση σημείωσε το 0-1. Στο 88΄ ο Γιαννακόπουλος έπιασε το σουτ του Τσανδάρη. Στο 91΄ το σουτ του Πάουλο πέρασε ελάχιστα άουτ.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Γιώργος Δώνης, παρέταξε την ομάδα του με τους Κότσαρη, Οικονόμου, Καμπετσή ( 68΄ Μακέντα ), Πούγγουρα, Αποστολάκη, Βέργο ( 74΄ Εμμανουηλίδη ), Παντελάκη, Στάικο, Θεοχάρη, Χατζηθεοδωρίδη ( 65΄ Δώνη ) και Τσανδάρη.

Αφήστε μια απάντηση