Χάνει Μακέντα ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Κισσαμικό για την 3η και τελευταία αγωνιστική του τρίτου ομίλου του Κυπέλλου Ελλάδος. Η αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων θα διεξαχθεί στην Κρήτη, και συγκεκριμένα στο στάδιο των Περιβολίων, σήμερα  Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου και θα ξεκινήσει στις 15:30 ώρα Ελλάδας.

Το “Τριφύλλι” βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου, μαζί με τον Κισσαμικό, με τέσσερις βαθμούς και ουσιαστικά έχει εξασφαλίσει την είσοδό του στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Για να αποκλειστεί από το Κύπελλο Ελλάδος πρέπει να ηττηθεί από τον Κισσαμικό και παράλληλα η Ιεράπετρα να επικρατήσει του Παναιτωλικού.

Για την αναμέτρηση που ακολουθεί ο τεχνικός των “Πρασίνων”,Γιώργος Δώνης, δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Φεντερίκο Μακέντα. Στο τελευταίο εντός έδρας ματς, με αντίπαλο τον Ατρόμητο, στο οποίο ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 1-0, λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο 45λεπτο, ο Ιταλός στράικερ αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο πόδι του και αμέσως του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Ο Μακέντα αγωνίστηκε για περίπου δύο λεπτά με αφόρητους πόνους και στην ανάπαυλα ο κύριος Δώνης αποφάσισε να τον αντικαταστήσει. Στη θέση του είχε περάσει ο Καμπετσής.

Αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα, ο 27χρονος υποβλήθηκε σε εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος του τραυματισμού του. Τα αποτελέσματα αυτών έδειξαν ότι έχει υποστεί διάστρεμμα δευτέρου βαθμού και επίσης ταλαιπωρείται από κάκωση στην αριστερή του ποδοκνημική.

Για το λόγο αυτό, τις ερχόμενες ημέρες θα ακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα φυσικοθεραπείας και θα μετέχει σε ατομικό πρόγραμμα. Έτσι δεν υπολογίζεται για το παιχνίδι που έπεται. Η κατάστασή του θα αξιολογείται καθημερινά από το ιατρικό επιτελείο της ομάδας με τον Μακέντα να κάνει αγώνα δρόμου προκειμένου να είναι σε θέση να αγωνιστεί στην εκτός έδρας αναμέτρηση που ακολουθεί με τον Παναιτωλικό για το πρωτάθλημα. Πάντως με τα τωρινά δεδομένα θα στοιχηματίζαμε πως οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του.

Επίσης εκτός αποστολής για το ματς με τον Κισσαμικό θα μείνει και ο Δημήτρης Κουρμπέλης. Ο 25χρονος μέσος συνεχίζει να ταλαιπωρείται από το πρόβλημα που αντιμετωπίζει, το οποίο του στέρησε τη συμμετοχή του στον αγώνα κόντρα στον Ατρόμητο.

Από την άλλη, για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό πήρε μέρος σε ολόκληρο το πρόγραμμα της προπόνησης ο Άντονι Μουνιέ. Ο 31χρονοςΓάλλος εξτρέμ ξεπέρασε το μακροχρόνιο πρόβλημα που αντιμετώπιζε και που τον άφησε εκτός αγωνιστικής δράσης για αρκετό διάστημα. Ο ίδιος προπονήθηκε κανονικά ωστόσο δύσκολα θα δώσει το “παρών” στο παιχνίδι με τον Κισσαμικό καθώς ο κύριος Δώνης δεν θέλει να ριψοκινδυνέψει τυχόν υποτροπή του.

Τέλος μετά από ένα μήνα, ο κύριος Δώνης μπορεί να υπολογίζει στον Ουσμάν Κουλιμπαλί αφού ο 29χρονος δεξιός οπισθοφύλακας από το Μάλι πήρε μέρος σε ολόκληρο το πρόγραμμα της προπόνησης και έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση του προπονητή του.

Αφήστε μια απάντηση