“Χρυσό” γκολ από τον Τελάντερ

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε στην Ξάνθη με στόχο να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα και στην επίθεση ό,τι προκύψει. Με κορυφαίο στον αγωνιστικό χώρο τον νεοφερμένο Δανό αμυντικό, Ράσμους Τελάντερ, η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου κατάφερε τελικά να φύγει νικήτρια από την ακριτική πόλη με 0-1 και να πάρει ένα πολύ σημαντικό τρίποντο, τόσο όσον αφορά τον βαθμολογικό τομέα, όσο και τον ψυχολογικό.

Ο Ράσμους Τελάντερ τα έκανε όλα στον αγωνιστικό χώρο. Ήταν εξαιρετικός στα αμυντικά του καθήκοντα και συνεργάστηκε καλά τόσο με τον Ταυλαρίδη, όσο και με τον Σάντσεθ που πέρασε δίπλα του στη συνέχεια. Το “κερασάκι” το έβαλε φυσικά με το γκολ που σημείωσε, το οποίο έδωσε και τη νίκη στην ομάδα του.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός στην Ξάνθη. Απείλησε ελάχιστα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά πέρα από το γεγονός πως είχε απέναντι του μία καλά στημένη ομάδα, είχε να αντιμετωπίσει και έναν εχθρικό διαιτητή. Ο Μιχάλης Βοσκάκης κατάφερε να βγάλει τους παίκτες του “τριφυλλιού” κυριολεκτικά από τα ρούχα τους. Τα πολλά ανάποδα σφυρίγματα, οι πολλές κίτρινες κάρτες που έδειξε με ευκολία στους παίκτες του Γιάννη Αναστασίου, καθώς και ο μη καταλογισμός πέναλτι υπέρ του Μάρκους Μπεργκ, επιβεβαίωσαν του λόγου του αληθές.

Σε όλο σχεδόν το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός αδυνατούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες, αλλά δεν κινδύνευε και στην άμυνα. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με ελάχιστες ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες, αφού παρά το γεγονός πως ο φιλοξενούμενος είχε την κατοχή, οι παίκτες του δεν μπορούσαν να βρουν χώρους απέναντι στην καλά οργανωμένη άμυνα της Ξάνθης.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός ανέβηκε λίγο και η καλύτερη φάση ήρθε για την Ξάνθη με κεφαλιά του Βασιλακάκη, αλλά ο Λουκ Στιλ απέκρουσε. Ο Παναθηναϊκός σιγά σιγά άρχισε να ανεβαίνει στον αγωνιστικό χώρο και με την είσοδο του Νίκου Καρέλη, οι πράσινοι άρχισαν να πιέζουν τη Σκόντα, χωρίς όμως να καταφέρουν να δημιουργήσουν κλασικές ευκαιρίες. Όλοι θα στοιχηματίζαμε πως το παιχνίδι θα τελείωνε χωρίς γκολ, αλλά ο Τελάντερ είχε άλλη άποψη. Ο Δανός στο 83ο λεπτό νίκησε την άμυνα της Ξάνθης μετά από κόρνερ του Νάνο, πέτυχε το πρώτο του γκολ με τον Παναθηναϊκό και χάρισε μία πολύ σημαντική νίκη στην ομάδα του.

Ο Γιάννης Αναστασίου μετά την ολοκλήρωση του ματς δήλωσε πως όλα κρίθηκαν στην υπομονή που έδειξε η ομάδα του και στη θέληση για νίκη που είχαν οι παίκτες του. Ο Έλληνας τεχνικός δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον κόσμο που έδωσε βροντερό “παρών” στο γήπεδο και ευχήθηκε η ομάδα του να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο στη συνέχεια.

Σημειώνεται πως μετά το τέλος του αγώνα, ο Γιάννης Αναστασίου δεν παρευρέθη στη συνέντευξη Τύπου, αφού με αυτόν τον τρόπο ήθελε να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για τις αποφάσεις του διαιτητή, Μιχάλη Βοσκάκη, και την αντιμετώπιση που είχε η ομάδα του. Το “παρών” εκεί έδωσε ο βοηθός του, Στιβ Ρούτερ, ο οποίος εκτός των άλλων έκανε λόγο για τα στατιστικά στοιχεία του αγώνα, θέλοντας να τονίσει την κακή διαιτησία του Βοσκάκη.

Εντύπωση προκάλεσαν και οι δηλώσεις του Μάρκους Μπεργκ μετά το τέλος του αγώνα στα Πηγάδια. Ο Σουηδός επιθετικός δέχθηκε σκληρά μαρκαρίσματα από τους αντιπάλους, δεν κέρδισε σχεδόν κανένα φάουλ, ενώ πήρε κίτρινη κάρτα χωρίς λόγο στο πρώτο μαρκάρισμα που έκανε. Ο Μπέργκ ανέφερε πως πολλές φορές είναι πολύ δύσκολο μία ομάδα να παίζει 11 εναντίον 12 ή και 15!

Από εκεί και πέρα, ο Στάθης Ταυλαρίδης αποχώρησε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο. Ο Έλληνας αμυντικός έπαθε σύσπαση στον δικέφαλο, αλλά η κατάστασή του δεν κρίνεται σοβαρή. Εξάλλου, η ομάδα δε θα έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις για δύο σχεδόν εβδομάδες, αφού υπάρχει διακοπή λόγω των Εθνικών ομάδων. Το επόμενο παιχνίδι του Παναθηναϊκού είναι με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Αφήστε μια απάντηση