Απέκτησε Αρμενάκα ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός ως γνωστόν παραμένει τιμωρημένος από την προηγούμενη σεζόν με ποινή απαγόρευσης μεταγραφών. Το “Τριφύλλι” μπορεί να κινηθεί για την απόκτηση ποδοσφαιριστών κάτω των 23 ετών και μόνο ενός πάνω από τη συγκεκριμένη ηλικία. Έτσι οι επιλογές που έχει για την ενίσχυση του ρόστερ ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Δώνης, στοίχημα πως είναι περιορισμένες.

Ένας από τους παίκτες που ενδιαφέρει και η περίπτωσή του εξετάζεται σοβαρά από κύριος Δώνης είναι ο Παναγιώτης Αρμενάκας. Πρόκειται για έναν 20χρονο παίκτη που αγωνίζεται στο χώρο της μεσαίας γραμμής, κυρίως ως δεκάρι αλλά μπορεί να παίξει με την ίδια ευκολία και στις δύο πλευρές της επιθετικής γραμμής. Έχει ύψος 1,79 και είναι αριστεροπόδαρος. Ο Αρμενάκας έχει καταγωγή από την Ελλάδα αλλά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αμερική.

Παρά το γεγονός ότι έμενε στην Αμερική, ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τα τμήματα υποδομής της αγγλικής Γουότφορντ. Το 2014 μεταγράφηκε στα αντίστοιχα της ιταλικής Ουντινέζε. Εκεί παρέμεινε μέχρι το 2017 καθώς στη συνέχεια παραχωρήθηκε δανεικός στην Τουμπίζ, ομάδα της δεύτερης κατηγορίας του Βελγίου. Εκεί στον έναν χρόνο παρουσίας του κατέγραψε συνολικά έξι εμφανίσεις χωρίς να καταφέρει να χριστεί σκόρερ. Ο δανεισμός του ολοκληρώθηκε και επέστρεψε στην Ουντινέζε όμως δεν κατάφερε να βρει μία θέση στο ρόστερ της με συνέπεια να λύσει το συμβόλαιό του και να μείνει ελεύθερος.

Ο Αρμενάκας το τελευταίο διάστημα δοκιμάστηκε από τους “Πράσινους” και με τις ικανότητές του φαίνεται πως έπεισε τον κύριο Δώνη, ο οποίος εισηγήθηκε την απόκτησή του.

Έτσι ο 20χρονος μεσοεπιθετικός τις επόμενες ημέρες θα κληθεί να περάσει από τα γραφεία της ΠΑΕ για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο και πρέπει να λογίζεται ως παίκτης του Παναθηναϊκού. Αυτό θα είναι διάρκειας 2,5 ετών και ο Αρμενάκας όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσει την πρώτη χειμερινή μεταγραφή της ομάδας. Η ανακοίνωση τις απόκτησής του θα γίνει το αργότερο μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Από εκεί και πέρα, ένας παίκτης που προέρχεται από την Κ19 του “Τριφυλλιού” θα δοκιμαστεί τις επόμενες ημέρες από την Ουντινέζε. Ο λόγος για τον Παναγιώτη Παρασκευόπουλο, ο οποίος βρίσκεται ήδη στην Ιταλία και εάν πείσει τους ανθρώπους της Ουντινέζε τότε η ιταλική ομάδα θα κάνει κίνηση για την απόκτησή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα φυτώρια της Ουντινέζε υπάρχει και ένας ακόμη παίκτης με θητεία στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, ο Γιάννης Σουρδής.

Αφήστε μια απάντηση