Πολλαπλά χαμένος ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε στο ΟΑΚΑ τον Ολυμπιακό στο αιώνιο ντέρμπι της 25ης αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Η αναμέτρηση ανέδειξε μεγάλο νικητή την… βία καθώς στο 70ο λεπτό, και ενώ το σκορ ήταν 0-1, διακόπηκε οριστικά.

Η συνάντηση στοίχημα πως δεν ξεκίνησε και με τον πιο συνηθισμένο τρόπο αφού μόλις στο 5ο λεπτό, ορισμένοι οπαδοί μπήκαν στο ταρτάν του γηπέδου και έφτασαν μέχρι τον πάγκο όπου καθόταν οι φροντιστές του αντιπάλου. Κινήθηκαν προς τα εκεί μιας και είχαν σαν στόχο έναν συνοδό ασφαλείας του Ολυμπιακού, συγκεκριμένα τον κύριο Καραπαπά. Ο διαιτητής είδε την εισβολή των οπαδών και διέκοψε την εξέλιξη της αναμέτρησης για δέκα λεπτά, μέχρι να απομακρυνθούν οι εισβολείς.

Στην ανάπαυλα είχαν έντονο φραστικό επεισόδιο με τον κύριο Καραπαπά και έβαλαν φωτιά σε ορισμένα πανό. Στη συνέχεια δημιουργήθηκαν επεισόδια έξω από την θύρα των οργανωμένων με αποτέλεσμα να γίνει χρήση χημικών, ενώ εκτοξεύτηκαν και μολότοφ. Έπειτα οπαδοί μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και οδηγήθηκαν σε άλλη θύρα εξαιτίας της αποπνικτικής ατμόσφαιρας που επικρατούσε.

Έτσι ο ρέφερι του ματς, Φριτς, πήρε την απόφαση να διακόψει τον αγώνα και να οδηγήσει τους παίκτες των δύο ομάδων στα αποδυτήρια. Κατά την διάρκεια της αποχώρησης, υπήρξε μεγάλη ένταση εκτός γηπέδου όπου οπαδοί συγκρούστηκαν με την Αστυνομία. Λόγω της γενικής ατμόσφαιρας που επικρατούσε, ο κύριος Φριτς πήρε την απόφαση να διακόψει οριστικά τον αγώνα.

Πλέον ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει με αφαίρεση τριών βαθμών, βάση του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ, ενώ υπάρχει η πιθανότητα να του αφαιρεθούν επιπλέον τρεις βαθμοί εξαιτίας των όσων έγιναν στον περιβάλλοντα χώρο.

Έτσι το “Τριφύλλι” βγήκε πολλαπλά χαμένο από τον αγώνα, καθώς κινδυνεύει με συνολική τιμωρία αφαίρεσης έξι βαθμών. Εφόσον η τιμωρία είναι αυτή, τότε οι “Πράσινοι” θα βρεθούν στην 12η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Στο αγωνιστικό σκέλος, η πρώτη φάση της αναμέτρησης έγινε στο 22ο λεπτό όταν ο Διούδης απέκρουσε το σουτ του Μασούρα. Στο 24ο λεπτό μετά από κόρνερ του Κάτσε, ο Κουρμπέλης πήρε την κεφαλιά αλλά ο Σα εκτινάχθηκε και παραχώρησε νέο κόρνερ. Στο 29ο λεπτό ο Διούδης απομάκρυνε το σουτ του Μπουχαλάκη. Στο 45ο λεπτό μετά από σέντρα του Κουλιμπαλί, ο Ινσούα έκανε το σουτ στην κίνηση αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, ο Γκερέρο κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας, έκανε το σουτ αλλά ο Διούδης με τα ακροδάχτυλα το έδιωξε σε κόρνερ. Έξι λεπτά αργότερα, ο Φορτούνης βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, πέρασε τον Διούδη αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ.

Η πρώτη ευκαιρία της επανάληψης έγινε στο 51ο λεπτό όταν το ψηλοκρεμαστό σουτ του Ποντένσε πέρασε άουτ. Στο 53ο λεπτό μετά από σέντρα του Κούτρη, ο Γκερέρο με κεφαλιά σημείωσε το 0-1.

Μέχρι την οριστική διακοπή της αναμέτρησης, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Γιώργος Δώνης, είχε χρησιμοποιήσει τους Διούδη, Ινσούα, Δώνη ( 59΄ Χατζηγιοβάνη ), Κουλιμπαλί, Γιόχανσον, Κάτσε, Κολοβέτσιο, Μακέντα, Οικονόμου ( 61΄ Άλτμαν ), Κουρμπέλη και Μπουζούκη.

Οι φάσεις του αγώνα και η διακοπή

Αφήστε μια απάντηση