Ο Αναστασίου πλήρωσε την κακή εικόνα του Παναθηναϊκού

Το 0-0 με την ΑΕΚ ήταν το τελευταίο παιχνίδι που έκατσε στον πάγκο του Παναθηναϊκού ο Γιάννης Αναστασίου. Ο Έλληνας τεχνικός δήλωσε παραίτηση μετά το τέλος του ματς, αφού οι αντιδράσεις του κόσμου ανάγκασαν τον Γιάννη Αλαφούζο να λύσει τη συνεργασία της ομάδας με τον προπονητή.

Ο Γιάννης Αλαφούζος είχε στηρίξει πολλές φορές τον προπονητή της ομάδας, αλλά πλέον ο κόμπος είχε φτάσει στο χτένι! Η απόδοση των παικτών δεν ήταν καθόλου καλή στα τελευταία ματς, ενώ η ήττα από τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια η ισοπαλία απέναντι στην ΑΕΚ, ήταν οι σταγόνες που ξεχείλισαν το ποτήρι.

Οι δύο πλευρές αποφάσισαν να χωρίσουν τους δρόμους τους και πλέον στον Παναθηναϊκό αναζητείται ο αντικαταστάτης του “Ολλανδού”. Ο Αναστασίου πήγε στο προπονητικό κέντρο της ομάδας το πρωί της Τετάρτης, 4/11/2015, και μέσα σε κλίμα συγκίνησης, χαιρέτησε τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο της ομάδας. Ο μέχρι πρότινος προπονητής του “τριφυλλιού” ευχήθηκε σε όλους τους παίκτες καλή συνέχεια, ενώ δεν παρέλειψε να τους αναφέρει ξανά πως έχουν τις δυνατότητες να τα καταφέρουν και να πετύχουν τους στόχους τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως μαζί με τον Γιάννη Αναστασίου θα αποχωρήσουν από το τεχνικό επιτελείο και οι Στιβ Ρούτερ και Γιούσεφ Φος. Τόσο ο Άγγλος βοηθός του Αναστασίου, όσο και ο Ολλανδός γυμναστής της ομάδας, αρνήθηκαν να παραμείνουν στην ομάδα, παρά την επιθυμία των διοικούντων του Παναθηναϊκού να τους κρατήσουν στο τεχνικό τιμ. Αμφότεροι, λοιπόν, θα αποτελέσουν παρελθόν, μαζί με τον τέως πλέον προπονητή.

Ποιος θα είναι ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού;

Ο αντικαταστάτης του Γιάννη Αναστασίου δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, αλλά τα δημοσιεύματα ήθελαν τον Σέρβο Παούνοβιτς να είναι το φαβορί. Προς το παρόν βέβαια δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών. Ο Παούνοβιτς οδήγησε την Εθνική U20 της χώρας του στην πρώτη θέση του τελευταίου Παγκοσμίου πρωταθλήματος και σίγουρα αποτελεί προτεραιότητα για τους ανθρώπους του “τριφυλλιού”, οι οποίοι όμως έχουν και άλλες περιπτώσεις υπόψη, αν στραβώσει η περίπτωσή του, κάτι που φαίνεται να συμβαίνει. Ο Παούνοβιτς ήταν να έρθει στην Αθήνα για να συζητήσει από κοντά με τους αρμόδιους του Παναθηναϊκού, αλλά το ταξίδι του δεν έγινε ακόμη. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο ίδιος θα επιθυμούσε να βρεθεί σε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, αλλά προς το παρόν όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά.

Ένα άλλο όνομα που βρέθηκε στο προσκήνιο, σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα, είναι και αυτό του Πορτογάλου Πετίτ, ο οποίος είναι προπονητής στην πορτογαλική Μποαβίστα. Ο Πετίτ είχε σπουδαία καριέρα ως παίκτης, αλλά ως προπονητής έχει εργαστεί μόνο στην Μποαβίστα, στην οποία βρίσκεται τα τελευταία τρία χρόνια.

Φυσικά, τις τελευταίες ημέρες ήρθαν και άλλα ονόματα στην επιφάνεια, με πιθανούς υποψήφιους προπονητές του Παναθηναϊκού. Ένα από αυτά είναι και αυτό του Ιταλού, Αντρέα Στραματσιόνι. Ο τελευταίος υπήρξε και προπονητής της Ίντερ το 2012, αλλά η θητεία του στην ομάδα του Μιλάνο διήρκησε μόλις μία σεζόν, παρότι είχε υπογράψει τριετές συμβόλαιο.

Επόμενη αγωνιστική

Από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός την επόμενη αγωνιστική παίζει με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και το πιθανότερο είναι να πάει με υπηρεσιακό προπονητή. Η ισοπαλία με την ΑΕΚ άφησε το “τριφύλλι” οχτώ βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό και στοίχημα πως πλέον δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για γκέλες.

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι που θα λάβει χώρα στις 19:30 του Σαββάτου, 7/11/2015, ο Ατρόμητος θα έχει και αυτός νέο προπονητή στον πάγκο του, αφού ανακοινώθηκε ο πρόσφατα αποχωρήσας από την ΑΕΚ, Τραϊανός Δέλλας.

Απουσίες – επιστροφές

Στην αποστολή της ομάδας για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο θα είναι “παρών” όπως φαίνεται και ο Αμπέιντ, ο οποίος ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπωρούσε και προπονήθηκε κανονικά. Όσον αφορά, βέβαια, τις απουσίες, οι Λαγός, Κλωναρίδης και Τελάντερ, το πιθανότερο είναι να μείνουν εκτός αποστολής, αφού συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς. Για τον Εσιέν φυσικά δε χρειάζεται συζήτηση, καθώς ο Γκανέζος μέσος συνεχίζει το ατομικό πρόγραμμα.

Αφήστε μια απάντηση