Φέρνει τον Νούνες ο Παναθηναϊκός

Μία ανάσα από την ολοκλήρωση ακόμη μίας μεταγραφής βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Το “Τριφύλλι” μετά την έλευση του Δημήτρη Κολοβού, είναι αρκετά κοντά στο να ντύσει στα “Πράσινα” τον Ζοάο Νούνες.

Εδώ και αρκετό καιρό, ο ΠΑΟ βρισκόταν στην αναζήτηση ενός κεντρικού αμυντικού και μάλιστα ο προπονητής του συλλόγου, Γιώργος Δώνης, είχε θέσει την απόκτησή του ως πρωταρχικό στόχο. Μετά από μέρες αναζήτησης, ο Παναθηναϊκός φαίνεται πως βρήκε τον εκλεκτό στο πρόσωπο του Νούνες.

Το “Τριφύλλι” έχει έρθει σε καταρχήν συμφωνία με την πλευρά του ποδοσφαιριστή και το μόνο που απομένει για να ολοκληρωθεί η απόκτησή του είναι να διευθετηθούν ορισμένες λεπτομέρειες. Ο Νούνες αναμένεται στην χώρα μας το ερχόμενο διάστημα και αφού πρώτα περάσει τις καθιερωμένες ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις, στην συνέχεια θα βρεθεί στα γραφεία της ΠΑΕ για να βάλει την υπογραφή του στο νέο του συμβόλαιο, το οποίο θα έχει διάρκεια για τα επόμενα τρία χρόνια και έπειτα να ανακοινωθεί επίσημα.

Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά και ο Νούνες περάσει τα καθιερωμένα τεστ, τότε θα αναχωρήσει άμεσα για την Ολλανδία προκειμένου να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη αποστολή. Ο ίδιος πρέπει να λογίζεται ως ποδοσφαιριστής των “Πρασίνων” και στο άμεσο διάστημα θα πέσουν οι υπογραφές.

Όσον αφορά τον Νούνες, πρόκειται για έναν 23χρονο Πορτογάλο κεντρικό αμυντικό με ύψος 1,88. Ο ίδιος εκτός από στόπερ μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευκολία και στο δεξί άκρο της άμυνας. Τα τρία τελευταία χρόνια αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Πολωνίας για λογαριασμό της Λέχια Γκντανσκ. Συνολικά έχει πάρει μέρος σε 76 αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις, χωρίς όμως να έχει καταφέρει να χριστεί σκόρερ. Την σεζόν που μας πέρασε κατέγραψε 23 εμφανίσεις και αντίκρισε πέντε φορές την κίτρινη κάρτα. Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στις ακαδημίες της Μπενφίκα, ενώ είναι διεθνής με όλες τις μικρές ομάδες του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος.

Ο Νούνες πριν λίγες ημέρες έλυσε το συμβόλαιό του με την Λέχια και έμεινε ελεύθερος. Ο ίδιος αναμένεται να αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Κουλιμπαλί και είναι σε θέση να βοηθήσει ουσιαστικά την αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού. Η έλευσή του στοιχηματίζουμε πως θα δώσει βάθος και ύψος στην άμυνα του “Τριφυλλιού” και τα αθλητικά του στοιχεία λείπουν αναμφίβολα από την ομάδα.

Ο Πορτογάλος δεν είναι επιθετικό μπακ, όμως είναι εξαιρετικός στα ανασταλτικά του καθήκοντα. Ο ίδιος θα αποτελέσει τον έναν εκ των δύο στόπερ που επιθυμεί να προσθέσει στο ρόστερ της ομάδας ο κύριος Δώνης.

Αφήστε μια απάντηση