Ήττα… με πολλαπλά οφέλη για τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στην Τουρκία και τέθηκε αντιμέτωπος εκτός έδρας με την Γαλατασαράι σε φιλική αναμέτρηση. Ο βαθμός δυσκολίας του φιλικού στοίχημα πως ήταν αρκετά υψηλός για το “Τριφύλλι” και παρά το γεγονός ότι γνώρισε την ήττα με σκορ 2-1 κατάφερε και κέρδισε τις εντυπώσεις. Το τέρμα των “Πρασίνων” σημείωσε ο Κονάν με κεφαλιά στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιώργος Δώνης, είδε τους ποδοσφαιριστές του στο ξεκίνημα του αγώνα να δέχονται έντονη πίεση και να μην μπορούν να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια. Ωστόσο στην συνέχεια, ισορρόπησαν το ματς, πίεζαν αρκετά ψηλά, δημιούργησαν πολλές κλασικές ευκαιρίες και μπορούσαν άνετα να είχαν σημειώσει περισσότερα τέρματα. Κορυφαίος της ομάδας ήταν ο Δημήτρης Κολοβός, ο οποίος βρισκόταν μέσα σχεδόν σε όλες τις φάσεις, ενώ στους διακριθέντες ήταν και ο Ζαχίντ.

Το “Τριφύλλι” μπορεί να ηττήθηκε όμως η απόδοσή του ήταν αρκετά καλή και ο κύριος Δώνης έβγαλε πολλά και χρήσιμα συμπεράσματα. Τα οφέλη της αναμέτρησης ήταν πολλαπλά για τους “Πράσινους”, ωστόσο πρέπει σίγουρα να βελτιώσουν το κακό ξεκίνημά τους.

Όσον αφορά την εξέλιξη της φιλικής αναμέτρησης, η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα πραγματοποιήθηκε στο 9ο λεπτό όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ντουρμάζ, ο Μπουγιούκ πήρε την κεφαλιά όμως ο Διούδης πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέμβαση και την απομάκρυνε σε νέο κόρνερ. Το κόρνερ εκτελέστηκε ξανά από τον Ντουρμάζ, η μπάλα έφτασε στον Μπουγιούκ, ο οποίος με δυνατό σουτ στην κίνηση από κοντινή απόσταση σημείωσε το 1-0. Στο 14ο λεπτό η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντουρμάζ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Διούδη. Στο 34ο λεπτό έπειτα από φάουλ του Χατζηθεοδωρίδη, ο Ινσούα πήρε την κεφαλιά αλλά ο κίπερ της Γαλατά, Κουτσούκ, μπλόκαρε την μπάλα. Στο 40ο λεπτό ο Κολοβός έκανε το σουτ αλλά ο Νταμά τελευταία στιγμή με τάκλιν το απομάκρυνε. Στο 43ο λεπτό μετά από σέντρα του Χατζηθεοδωρίδη, ο Κολοβός πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 47ο λεπτό ο Μακέντα βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, έκανε το σουτ αλλά ο Κουτσούκ το έδιωξε σε κόρνερ. Στο 50ο λεπτό το σουτ του Κολοβού πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 61ο λεπτό μετά από σέντρα του Μαριάνο, ο Ντονκ με κεφαλιά από κοντινή απόσταση πέτυχε το 2-0. Στο 65ο λεπτό ο Μακέντα βρέθηκε σε θέση βολής, έκανε το σουτ αλλά ο Κουτσούκ με τα πόδια το απομάκρυνε. Στο 78ο λεπτό η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κολοβού πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 92ο λεπτό έπειτα από σέντρα του Βέργου, ο Κονάν με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Ο κύριος Δώνης χρησιμοποίησε τους Διούδη (46΄ Κότσαρη), Κολοβέτσιο (57΄ Νούνες),  Δώνη (80΄ Θεοχάρη), Πούγγουρα (75΄ Μαυρομμάτη), Γιόχανσον (72΄ Αποστολάκη), Χατζηθεοδωρίδη (72΄ Βέργο), Ινσούα (80΄ Κονάν), Ζαχίντ (72΄ Εμμανουηλίδη), Χατζηγιοβάνη (63΄ Καμπετσή), Μακέντα (72΄ Αλεξανδρόπουλο) και Κολοβό (80΄ Ζαγαρίτη).

Αφήστε μια απάντηση