Μπεκ τριετίας στον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός κινήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα και πραγματοποίησε ακόμη μία μεταγραφή. Το “Τριφύλλι” με ανακοίνωσή του γνωστοποίησε την έναρξη της συνεργασίας του με τον Ούφε Μπεκ για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ο Μπεκ είναι 26 ετών, κατάγεται από την Δανία και αγωνίζεται ως μεσοεπιθετικός. Είναι αριστεροπόδαρος αλλά παίζει κυρίως με ανάποδο πόδι στην δεξιά πλευρά. Ο ίδιος μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευκολία τόσο στο δεξί φτερό της επίθεσης όσο και στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής.

Ο ίδιος ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της Λίνγκμπι. Εκεί άμεσα προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα και μάλιστα εντάχθηκε στις μικρές εθνικές ομάδες της πατρίδας του. Στην Λίνγκμπι παρέμεινε μέχρι το 2013 και στην συνέχεια υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Νόρτζελαντ. Στα 22 του πήρε μεταγραφή στην Γερμανία και φόρεσε την φανέλα του Ανόβερου. Στην πρώτη του χρονιά, έπαιξε σε αρκετά ματς όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

Το προηγούμενο καλοκαίρι παραχωρήθηκε με την μορφή δανεισμού στην Μπρόντμπι. Ωστόσο εκεί παρέμεινε έξι μήνες, καθώς στην συνέχεια δόθηκε εκ νέου δανεικός αυτή την φορά στην Γκρόιτερ Φιρτ. Πριν λίγες ημέρες επέστρεψε στο ρόστερ του Ανόβερου, όμως ενημερώθηκε ότι δεν βρίσκεται στα αγωνιστικά πλάνα για την χρονιά που μας έρχεται.

Έτσι έλυσε το συμβόλαιό του και έμεινε ελεύθερος. Τον τελευταίο ενάμισι χρόνο δεν έπαιξε όσο θα ήθελε εξαιτίας διαφόρων τραυματισμών, οι οποίοι τον έκαναν να χάσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του.

Για την απόκτησή του ενδιαφέρθηκαν αρκετές ομάδες, όμως ο Παναθηναϊκός ήταν ο κερδισμένος της υπόθεσης. Ο 26χρονος εξτρέμ βρέθηκε στην Αθήνα και αφού πρώτα πέρασε με απόλυτη επιτυχία τα καθιερωμένα εργομετρικά και ιατρικά τεστ, στην συνέχεια πέρασε την πόρτα των γραφείων της ΠΑΕ όπου και έβαλε την υπογραφή του στο νέο του συμβόλαιο.

Στις  πρώτες του δηλώσεις ως ποδοσφαιριστής του “Τριφυλλιού” τόνισε πως αποτελεί μεγάλη τιμή του που έγινε μέλος ενός σπουδαίου συλλόγου της Ευρώπης. Θεωρεί ότι μπορεί να βοηθήσει με την ταχύτητα αλλά και την τεχνική του κατάρτιση την ομάδα για να πετύχει τους στόχους της και αποκόμισε άριστες εντυπώσεις από τον Γιώργο Δώνη και τον Νίκο Νταμπίζα για το πλάνο που θέλουν να ακολουθήσουν.

Συνολικά στην καριέρα του ο Μπεκ μετράει 73 εμφανίσεις, έχει σημειώσει 17 τέρματα και έχει μοιράσει οκτώ ασίστ. Κατά την παρουσία του στο γερμανικό πρωτάθλημα έχει πάρει μέρος σε 13 ματς, έχει πετύχει ένα τέρμα και έχει μοιράσει τρία. Επίσης είναι τρεις φορές διεθνής με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Δανίας.

Το καλωσόρισμα της ΠΑΕ στον Μπεκ

Αφήστε μια απάντηση