Έκανε την έκπληξη ο Μακέντα στον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός καλείται να τεθεί αντιμέτωπος με τη Ξάνθη στην πρεμιέρα της έκτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της  Super League. Η αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων θα διεξαχθεί ως γνωστών στο “Γεώργιος Καμάρας” της Ριζούπολης, καθώς στο ΟΑΚΑ πραγματοποιούνται εργασίες στον αγωνιστικό χώρο. Το ματς είναι προγραμματισμένο για το Σάββατο 5 Οκτωβρίου και η σέντρα του παιχνιδιού θα γίνει στις 17:15 ώρα Ελλάδος.

Το “Τριφύλλι” προέρχεται από την πρώτη του φετινή νίκη, μιας και επικράτησε την αγωνιστική που μας πέρασε εκτός έδρας του Πανιωνίου με σκορ 0-1. Το κλίμα στις τάξεις της ομάδας έχει βελτιωθεί και άπαντες επιθυμούν να το διατηρήσουν όπως έχει.

Η προετοιμασία συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό και σε υψηλή ένταση και στην τελευταία προπόνηση του συλλόγου μια ευχάριστη έκπληξη στοίχημα πως περίμενε τον τεχνικό του συλλόγου, Γιώργο Δώνη. Συγκεκριμένα ο κύριος Δώνης είδε τον Φεντερίκο Μακέντα να προπονείται σε φουλ ρυθμούς και να τίθεται αυτόματα στη διάθεσή του.

Ο Φεντερίκο Μακέντα τις τελευταίες δέκα ημέρες δεν έπαιρνε μέρος στις προπονήσεις, αφού ταλαιπωρούταν από θλάση. Οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο ότι ο Ιταλός στράικερ θα απουσίαζε για περίπου είκοσι ημέρες. Ωστόσο ο ίδιος ξεπέρασε τη θλάση και επέστρεψε πιο νωρίς στην αγωνιστική δράση. Ο 28χρονος φορ προς απόλυτη ικανοποίηση του προπονητή του, κατάφερε να βγάλει όλο το πρόγραμμα και αναμένεται να βρεθεί τόσο στην αποστολή όσο και στην αρχική ενδεκάδα της ομάδας.

Από εκεί και πέρα, το τελευταίο διάστημα ο Εμάνουελ Ινσούα αντιμετώπιζε ενοχλήσεις στη μέση του και για το λόγο αυτό έμεινε για προληπτικούς λόγους εκτός προπόνησης. Ο Αργεντινός αριστερός οπισθοφύλακας άφησε πίσω του τις ενοχλήσεις και ακολούθησε ολόκληρο το πρόγραμμα. Ο 29χρονος μπακ έθεσε τις υπηρεσίες του στη διάθεση του κυρίου Δώνη και θα αγωνιστεί στον αγώνα που έπεται.

Κατά τα άλλα, ο Φάουστο συνέχισε το ατομικό πρόγραμμα που ακολουθεί και δεν υπολογίζεται για το παιχνίδι που ακολουθεί. Ο αμυντικός χαφ δε θα πραγματοποιήσει ούτε αυτή την εβδομάδα το ντεμπούτο του με τη νέα του ομάδα.

Επίσης ο Αποστολάκης μετείχε σε ειδικό πρόγραμμα θεραπείας, μιας και ταλαιπωρείται από σφίξιμο στη γάμπα του. Επιπλέον θεραπεία έκανε και ο Μπεκ, η συμμετοχή του οποίου θα κριθεί τη τελευταία στιγμή.

Τέλος, ο Φάνης Μαυρομάτης μετείχε μόνο στο πρώτο μέρος της προπόνησης. Ο 23χρονος κεντρικός αμυντικός εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα απουσιάσει από την αναμέτρηση με τη Ξάνθη και αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας να ανεβάσει στροφές και να προπονηθεί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του.

Στα της προπόνησης, αυτή αφορούσε σε ασκήσεις πέντε εναντίον δύο και παιχνίδια τριών ομάδων στο μισό γήπεδο.

Αφήστε μια απάντηση