Ήττα με πολλά παράπονα για τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός τέθηκε αντιμέτωπος εντός έδρας με τη Ξάνθη για την έκτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Στο ματς που διεξήχθη στη “Ριζούπολη”, το “Τριφύλλι” γνώρισε την ήττα στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης με σκορ 0-1.

Οι “Πράσινοι” έχουν έντονα παράπονα από τη διαιτησία του αγώνα, καθώς από τη μία θεωρούν ότι το γκολ που δέχθηκαν προήλθε από αντικανονική θέση και από την άλλη τους ακυρώθηκε λανθασμένα δικό τους τέρμα. Μάλιστα η διοίκηση μετά το τέλος του ματς εξέδωσε σχετική ανακοίνωση (διαβάστε την εδώ).

Από εκεί και πέρα, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Γιώργος Δώνης, είδε τους ποδοσφαιριστές του να αδικούνται από το τελικό σκορ, καθότι ήταν ανώτεροι των αντιπάλων τους στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού.

Οι παίκτες του πραγματοποίησαν το καλύτερό τους φετινό πρώτο ημίχρονο, ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι, έκλεισαν τη Ξάνθη στα καρέ της και προσπαθούσαν να βρούνε τρόπους ώστε να διασπάσουν την πολυπρόσωπη αντίπαλη άμυνα. Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στην επανάληψη. Το “Τριφύλλι” σπατάλησε αρκετές ευκαιρίες, όμως στο τέλος στοίχημα πως μίλησε ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου και η ομάδα δέχθηκε γκολ.

Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, η πρώτη φάση της αναμέτρησης έγινε στο 12ο λεπτό όταν ο τερματοφύλακας της Ξάνθης, Αμπάντ, μπλόκαρε το σουτ του Μπουζούκη έξω από τη μεγάλη περιοχή. Στο 23ο λεπτό το διαγώνιο σουτ που επιχείρησε ο Ζαχίντ δε βρήκε στόχο. Στο 29ο λεπτό ο Ζαχίντ έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε ως οφσάιντ του Γιόχανσον έπειτα από χρήση VAR. Ο Γιόχανσον έκανε το γύρισμα στον Ζαχίντ. Στο 32ο λεπτό ο Αμπάντ απομάκρυνε το δυνατό σουτ του Μπουζούκη. Στο 40ο λεπτό μετά από κόρνερ του Ζαχίντ, ο Δώνης νίκησε τους πάντες στον αέρα, πήρε την κεφαλιά από ευνοϊκή θέση αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 54ο λεπτό έπειτα από αντεπίθεση της Ξάνθης, ο Γουίλιαν βρέθηκε σε θέση τετ α τετ αλλά δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε, με συνέπεια αυτό να περάσει άουτ. Στο 58΄ ο Αμπάντ εκτινάχθηκε και απομάκρυνε σε κόρνερ την κεφαλιά του Ινσούα. Στο 72΄ ο Ζαχίντ βρέθηκε σε θέση βολής, έκανε το σουτ αλλά ο Αμπάντ το έδιωξε σε κόρνερ. Στο 89΄ μετά από γύρισμα του Στάρτζεον, ο Φόσερ έκανε το σουτ σε κενή εστία αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 93΄ μετά από ιδανική αντεπίθεση της Ξάνθης, ο Στάρτζεον γύρισε στον Φόσερ και αυτός με σουτ από το ύψος του πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 0-1.

Ο κύριος Δώνης χρησιμοποίησε τους Διούδη, Σένκεφελντ, Κολοβό (46΄ Μακέντα), Γιόχανσον, Ινσούα, Χατζηθεοδωρίδη (51΄ Περέα), Πούγγουρα, Δώνη, Μπουζούκη (81΄ Καμπετσή), Ζαχίντ και Κουρμπέλη.

Δείτε το γκολ που δέχτηκε ο Πάναθηναϊκός

Αφήστε μια απάντηση