Επική ανατροπή για τον Παναθηναϊκό

Στο ντέρμπι της δέκατης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League, ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε εντός έδρας την ΑΕΚ. Το “Τριφύλλι” παρά το γεγονός ότι βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και πίσω στο σκορ με δύο τέρματα διαφορά, βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και έφτασε σε μία επική ανατροπή, καθώς επιβλήθηκε της ΑΕΚ με σκορ 3-2. Τα τέρματα των “Πρασίνων” σημείωσαν οι Φεντερίκο Μακέντα, Δημήτρης Κολοβέτσιος και Χουάν Χοσέ Περέα, ο οποίος πέτυχε το παρθενικό του επαγγελματικό γκολ.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιώργος Δώνης, ο οποίος παρακολούθησε την αναμέτρηση από τα επίσημα λόγω της τιμωρίας του, είδε τους ποδοσφαιριστές του να μην ξεκινούν καλά το ματς, καθώς δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα, να υποκύπτουν σε αρκετά λάθη στο χώρο της μεσαίας γραμμής και να μην απειλούν την αντίπαλη εστία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βρεθούν πίσω στο σκορ με 0-2.

Ωστόσο η εικόνα των παικτών του από το 67ο λεπτό και έπειτα άλλαξε άρδην. Βέβαια σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξαν σίγουρα οι καθοριστικές αλλαγές. Στη συνέχεια οι παίκτες του κέρδισαν όλες τις μονομαχίες στο χώρο του κέντρου, πίεσαν αρκετά ψηλά τον αντίπαλο και εκμεταλλεύτηκαν όλες τις αμυντικές ολιγωρίες της ΑΕΚ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η πρώτη φετινή εντός έδρας νίκη του “Τριφυλλιού” την τρέχουσα σεζόν.

Όσον αφορά την εξέλιξη του ντέρμπι, η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης έγινε στο 3ο λεπτό όταν το διαγώνιο σουτ που επιχείρησε ο αμαρκάριστος Βέρντε μέσα από την περιοχή πέρασε άουτ. Στο 9ο λεπτό ο Χατζηγιοβάνης από το ύψος της περιοχής έκανε το σουτ αλλά ο Μπάρκας το μπλόκαρε. Στο 18ο λεπτό ο Μπακάκης με εξαιρετικό σουτ μέσα από την περιοχή σημείωσε το 0-1. Στο 31ο λεπτό ο Χατζηγιοβάνης έκανε το σουτ από ευνοϊκή θέση αλλά ο Μπάρκας εκτινάχθηκε και απομάκρυνε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στο 35ο λεπτό ο Διούδης πραγματοποίησε σωτήρια επέμβαση και έδιωξε το σουτ του Ολιβέιρα. Το κόρνερ εκτελέστηκε, η μπάλα έφτασε στον Ολιβέιρα, ο οποίος με προβολή σε κενή εστία πέτυχε το 0-2. Στο 52ο λεπτό το ψιλοκρεμαστό σουτ του Ολιβέιρα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στη συνέχεια της φάσης ο Βέρντε πήρε την κεφαλιά αλλά ο Διούδης με τα πόδια την έδιωξε. Στο 62ο λεπτό το σουτ του Μακέντα πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 64ο λεπτό ο Διούδης απέκρουσε το διαγώνιο σουτ του Λιβάγια. Στο 67ο λεπτό ο Μακέντα έπειτα από εξαιρετική ατομική προσπάθεια μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και με διαγώνιο σουτ μείωσε σε 1-2. Στο 70ο λεπτό έπειτα από γύρισμα του Χατζηγιοβάνη, ο Περέα με σουτ από κοντινή απόσταση ισοφάρισε σε 2-2. Στο 76ο λεπτό το σουτ του Γιόχανσον από ευνοϊκή θέση πέρασε άουτ. Στο 82΄ ο Διούδης με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε το σουτ του Γιακουμάκη. Στο 88ο λεπτό έπειτα από κόρνερ του Ζαχίντ, ο Κολοβέτσιος νίκησε τους πάντες στον αέρα και με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 3-2.

Ο κύριος Δώνης χρησιμοποίησε τους Διούδη, Σένκεφελντ, Ινσούα (46΄ Χατζηθεοδωρίδη), Γιόχανσον, Πούγγουρα, Μπουζούκη (46΄ Περέα), Δώνη, Κουρμπέλη, Χατζηγιοβάνη (87΄ Κολοβέτσιο), Ζαχίντ και Μακέντα.

Παρακολουθείστε τα γκολ του ντέρμπι

Αφήστε μια απάντηση