Η μεγάλη ανατροπή του Παναθηναϊκού επί της Ρόμα στο ΟΑΚΑ

Τη σεζόν 2009 – 10 ο Παναθηναϊκός κληρώθηκε να αντιμετωπίσει την ιταλική Ρόμα στη φάση των 32 του Europa League. Το πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων έλαβε χώρα στο ΟΑΚΑ και ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει τη νίκη με 3-2, πραγματοποιώντας μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία του.

Τι συνέβη στον αγώνα

Ο Παναθηναϊκός, παρότι είχε τη συμπαράσταση περισσότερων από 50.000 φιλάθλων του, βρέθηκε να χάνει από τη Ρόμα με γκολ του Βούτσινιτς στο 29ο λεπτό. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς κάτι άλλο αξιοσημείωτο, αφού η φιλοξενούμενη κρατούσε εύκολα το προβάδισμα.

Στην επανάληψη το “Τριφύλλι” προσπάθησε να αντιδράσει και τελικά το κατάφερε με το γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο 61ο λεπτό. Οι φίλοι της ομάδας αναθάρρησαν και πίστεψαν στην ανατροπή. Παρά το γεγονός, όμως, πως οι γηπεδούχοι δημιούργησαν κάποιες φάσεις, δεν κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα.

Το παιχνίδι έμπαινε στο τελευταίο δεκάλεπτο και η Ρόμα κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Πιζάρο. Με το σκορ στο 2-1 υπέρ της ιταλικής ομάδας και λιγότερο από δέκα λεπτά να απομένουν, στοίχημα πως κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα ακολουθούσε.

Ό,τι, όμως, δεν κατάφερε στην υπόλοιπη διάρκεια του αγώνα, ο Παναθηναϊκός το πέτυχε μέσα σε πέντε μόνο λεπτά. Αρχικά ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος ισοφάρισε σε 2-2 στο 85ο λεπτό και λίγο πριν συμπληρωθούν τα 90 λεπτά, ο Τζιμπρίλ Σισέ σκόραρε και έκανε την ολική ανατροπή, βάζοντας “φωτιά” στις εξέδρες του ΟΑΚΑ.

Μέχρι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή το σκορ δεν άλλαξε και ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε μία από τις πιο σπουδαίες ανατροπές του στην ιστορία των ευρωπαϊκών Κυπέλλων.

Το ξέφρενο πανηγύρι των παικτών με τον κόσμο της ομάδας μετά το τέλος του αγώνα διήρκησε για πολύ ώρα. Αναμφισβήτητα πρόκειται για μία από τις πιο σημαντικές νίκες της ομάδας, όσον αφορά τον τρόπο που αυτή ήρθε.

Αφήστε μια απάντηση