Έκανε τα εύκολα δύσκολα με Αστέρα ο Παναθηναϊκός

Τα εύκολα δύσκολα έκανε ο Παναθηναϊκός στην εντός έδρας αναμέτρηση με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης για τη δωδέκατη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

Το “Τριφύλλι” άνοιξε νωρίς το σκορ χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τάσου Χατζηγιοβάνη. Και εκεί που όλοι θα στοιχημάτιζαν ότι το έργο της ομάδας θα ήταν εύκολο, καθώς ήταν ανώτερη καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους, στην επανάληψη, η απόδοση των ποδοσφαιριστών έπεσε κατακόρυφα και ο Αστέρας αναζήτησε έντονα το γκολ της ισοφάρισης. Ωστόσο αυτό δεν ήρθε ποτέ και οι “Πράσινοι” πήραν τους τρεις βαθμούς, μιας και επικράτησαν τελικά με σκορ 1-0.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιώργος Δώνης, είδε τους παίκτες του να βγάζουν διάθεση και ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο στα πρώτα 45 λεπτά και να ελέγχουν πλήρως το ρυθμό του αγώνα. Όμως στο δεύτερο μέρος τα πράγματα άλλαξαν άρδην. Οι ποδοσφαιριστές του έδωσαν χώρο στον αντίπαλο, έχασαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και δεν μπορούσαν να κρατήσουν τη μπάλα στα πόδια τους, με συνέπεια να βρίσκονται στη μεγαλύτερη διάρκεια σε θέση άμυνας.

Το “Τριφύλλι” αν και είχε αρκετούς ανοιχτούς χώρους να εκμεταλλευτεί, δεν είχε ούτε καθαρό μυαλό αλλά ούτε σωστές επιλογές στην τελική πάσα. Πάντως αυτό που μετράει είναι οι τρεις βαθμοί και οι παίκτες του κυρίου Δώνη επέστρεψαν σε αυτούς.

Πιο κάτω θα δούμε καρέ-καρέ τις καλύτερες φάσεις του αγώνα. Στην πρώτη καλή στιγμή της συνάντησης, οι “Πράσινοι” ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ. Συγκεκριμένα στο 4ο λεπτό ο Σουάρεθ ανέτρεψε τον Περέα και ο διαιτητής έπειτα από χρήση VAR καταλόγισε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε τέσσερα λεπτά αργότερα ο Χατζηγιοβάνης, ο οποίος νίκησε τον Παπαδόπουλο και σημείωσε το 1-0. Στο 18ο λεπτό το σουτ που επιχείρησε ο Γιόχανσον από μακρινή απόσταση δε βρήκε στόχο. Στο 19ο λεπτό έπειτα από γύρισμα του Χατζηγιοβάνη, ο Περέα από ευνοϊκή θέση έκανε το πλασέ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 26ο λεπτό έπειτα από πάσα του Μακέντα, ο Περέα βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, έκανε το σουτ αλλά ο Παπαδόπουλος το έδιωξε σε κόρνερ. Στο 46ο λεπτό ο Διούδης μπλόκαρε την κεφαλιά του Σουάρεθ. Στο 48ο λεπτό το σουτ του Δώνη έξω από την περιοχή πέρασε πάνω από την αντίπαλη εστία. Στο 69ο λεπτό ο Διούδης έδιωξε το σουτ του Λουίς Φερνάντεθ μέσα από την περιοχή. Στο 70ο λεπτό ο Λουίς Φερνάντεθ δοκίμασε το πόδι του από τα όρια της περιοχής αλλά ο Διούδης έπεσε στη γωνία του και το απομάκρυνε. Στη συνέχεια της φάσης ο ίδιος παίκτης έκανε το σουτ από πιο κοντινή απόσταση αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 90ο λεπτό ο Διούδης μπλόκαρε σταθερά το μακρινό σουτ του Κρέσπι.

Ο κύριος Δώνης χρησιμοποίησε τους Διούδη, Χατζηθεοδωρίδη, Χατζηγιοβάνη (88΄ Κολοβέτσιο), Γιόχανσον, Πούγγουρα, Μπουζούκη (79΄ Κολοβό), Σένκεφελντ, Δώνη, Μακέντα, Περέα (61΄ Καμπετσή) και Κουρμπέλη.

Παρακολουθείστε τις καλύτερες φάσεις του αγώνα

Αφήστε μια απάντηση