Άντεξε παρά τις αντιξοότητες ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε εκτός έδρας τον ΟΦΗ στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League. Το “Τριφύλλι” αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ και παράλληλα αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο εξαιτίας της αποβολής του Σένκεφελντ, κατάφερε να αντιδράσει και χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φεντερίκο Μακέντα να αναδειχθεί ισόπαλο με σκορ 1-1.

Ο αγώνας στοίχημα πως ξεκίνησε στραβά για τον προπονητή των “Πρασίνων”, Γιώργο Δώνη, καθώς λίγα λεπτά πριν το ματς ο Αχιλλέας Πούγγουρας ταλαιπωρήθηκε από έντονες ενοχλήσεις στα πλευρά του και έμεινε εκτός αποστολής. Τη θέση του στο βασικό σχήμα πήρε ο Νούνες.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, οι ποδοσφαιριστές του ήταν ανώτεροι και είχαν τον πλήρη έλεγχο. Ωστόσο κόντρα στη ροή του παιχνιδιού βρέθηκαν πίσω στο σκορ και με την πλάτη στο τοίχο. Επίσης τρία λεπτά μετά την επίτευξη του τέρματος, αγωνίστηκαν με δέκα παίκτες εξαιτίας της αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Σένκεφελντ.

Όμως οι παίκτες του δεν το έβαλαν κάτω, δημιούργησαν ευκαιρίες και οι προσπάθειές τους καρποφόρησαν χάρη στο πέναλτι του Μακέντα. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει έναν πολύτιμο βαθμό σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος αλλά το τελικό αποτέλεσμα τον αδικεί.

Όσον αφορά την εξέλιξη της συνάντησης, η πρώτη καλή στιγμή του ματς έγινε στο5ο λεπτό όταν ο Περέα έβγαλε τον Χατζηγιοβάνη σε θέση τετ α τετ, αυτός έκανε το σουτ αλλά ο Σωτηρίου με τα πόδια το απομάκρυνε. Στο 10ο λεπτό το σουτ του Φιγκεϊρέδο μέσα από την περιοχή πέρασε πάνω από την εστία. Στο 19ο λεπτό ο Χατζηγιοβάνης έβγαλε τον Μπουζούκη σε θέση βολής, αυτός έκανε το σουτ αλλά ο Σωτηρίου το απέκρουσε με υπερένταση. Στο 47ο λεπτό ο Σωτηρίου έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Μπουζούκη από τα όρια της περιοχής. Στο 52ο λεπτό ο Ινσούα επιχείρησε το σουτ από το ύψος της περιοχής αλλά ο Σωτηρίου μάζεψε τη μπάλα. Στο 60ο λεπτό η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Δώνη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 67ο λεπτό έπειτα από γύρισμα του Τσιλιανίδη, ο Φιγκεϊρέδο με σουτ από κοντινή απόσταση πέτυχε το 1-0. Στο 83ο λεπτό ο Κουτρουμπής ανέτρεψε τον Δώνη και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μακέντα, ο οποίος ισοφάρισε σε 1-1. Στο 85ο λεπτό το σουτ του Στάικου πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 87ο λεπτό έπειτα από φάουλ του Ζαχίντ, ο Κουρμπέλης αφού πρώτα έκανε το κοντρόλ, στη συνέχεια επιχείρησε το σουτ στην κίνηση αλλά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Ο κύριος Δώνης παρέταξε την ομάδα του με τους Διούδη, Σένκεφελντ, Μπουζούκη (81΄ Ζαχίντ), Γιόχανσον, Ινσούα, Χατζηγιοβάνη (73΄ Χατζηθεοδωρίδη), Νούνες, Δώνη, Μακέντα (87΄ Κολοβέτσιο) και Κουρμπέλη.

Δείτε τα γκολ του αγώνα

Αφήστε μια απάντηση