Ονειρικό δεύτερο ημίχρονο για τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός με στοίχημα την ανατροπή του εις βάρος του αποτελέσματος από το πρώτο ματς, αντιμετώπισε εντός έδρας τον ΠΑΣ Γιάννινα, στη ρεβάνς του 1-0 για τη φάση των “16” του Κυπέλλου Ελλάδος. Στον επαναληπτικό αγώνα, το “Τριφύλλι” βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, αφού η λήξη του πρώτου μέρους το βρήκε πίσω στο σκορ. Στην επανάληψη, οι “Πράσινοι” χρειαζόταν τρία τέρματα προκειμένου να περάσουν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και να μην γνωρίσουν έναν αποκλεισμό σοκ.

Σε ένα ονειρικό δεύτερο μέρος, ο Παναθηναϊκός πέτυχε το στόχο του, αφού εν τέλει επικράτησε με σκορ 3-1 και εξασφάλισε την είσοδό του στα προημιτελικά του θεσμού. Τα τέρματα της ομάδας πέτυχαν οι Χρήστος Δώνης, Μπαρτ Σένκεφελντ και Φεντερίκο Μακέντα.

Στο πρώτο ημίχρονο, ο τεχνικός του ΠΑΟ, Γιώργος Δώνης, είδε τους ποδοσφαιριστές του να μπαίνουν νωχελικά στον αγωνιστικό χώρο, να υποκύπτουν σε αρκετά λάθη στο χώρο της μεσαίας γραμμής και να μη δημιουργούν ευκαιρίες. Αυτό είχε ως συνέπεια να βρεθούν πίσω στο σκορ με 0-1 και να κυνηγούν τρία γκολ.

Στην επανάληψη, οι παίκτες του ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους, έκλεισαν τον αντίπαλο στα καρέ του και έκαναν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Μέσα σε ένα τέταρτο, η ανωτερότητά τους καρποφόρησε, έφεραν τούμπα το ματς και πήραν σκορ πρόκρισης. Στη συνέχεια κράτησαν το υπέρ τους αποτέλεσμα και εν τέλει πανηγύρισαν την είσοδό τους στους “8” της διοργάνωσης.

Οι “Πράσινοι” ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με δέκα ποδοσφαιριστές, καθώς στο 77ο λεπτό ο Κουρμπέλης αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε.

Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, η πρώτη καλή στιγμή της συνάντησης έγινε στο 13ο λεπτό όταν μετά από σέντρα του Μπουζούκη, ο Μακέντα πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 21ο λεπτό το διαγώνιο σουτ του Μπουζούκη πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι. Ένα λεπτό αργότερα, ο Γιόχανσον από μακρινή απόσταση δοκίμασε το πόδι του αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 24ο λεπτό ο Παντελάκης βρέθηκε αμαρκάριστος στην καρδιά της περιοχής και με κεφαλιά πέτυχε το 0-1. Στο 35ο λεπτό ο Διούδης μπλόκαρε σταθερά το σουτ του Ξύδα μέσα από την περιοχή. Στο 51ο λεπτό μετά από κόρνερ του Ζαχίντ, ο Περέα πήρε την κεφαλιά αλλά ο Γιαννίκογλου την απομάκρυνε. Στο 56ο λεπτό έπειτα από συστημένη σέντρα του Ζαχίντ, ο Δώνης με κεφαλιά από κοντινή απόσταση ισοφάρισε σε 1-1. Στο 58ο λεπτό έπειτα από φάση διαρκείας, η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο Σένκεφελντ, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ σημείωσε το 2-1. Στο 70ο λεπτό ο Γιόχανσον ανατράπηκε από τον Μπουκουβάλα και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μακέντα, ο οποίος έδωσε σκορ πρόκρισης στην ομάδα του και έγραψε το 3-1. Στο 92ο λεπτό η κεφαλιά του Λέο πέρασε πάνω από την εστία.

Ο κύριος Δώνης παρέταξε την ομάδα του με τους Διούδη, Ινσούα, Χατζηγιοβάνη (80΄ Χατζηθεοδωρίδη),  Γιόχανσον, Πούγγουρα, Μπουζούκη (46΄ Περέα), Σένκεφελντ, Δώνη, Κουρμπέλη, Μακέντα (83΄ Κολοβέτσιο) και Ζαχίντ.

Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα

Αφήστε μια απάντηση