Άλμα τετράδας για τον Παναθηναϊκό

Με τους τρεις βαθμούς έφυγε από τα “Πηγάδια” ο Παναθηναϊκός. Το “Τριφύλλι” επικράτησε εκτός έδρας της Ξάνθης με σκορ 0-1 για τη 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League και έχει μπει για τα καλά στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας, αφού βρίσκεται στην τέταρτη θέση του πίνακα.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Φεντερίκο Μακέντα, ο οποίος πέτυχε το μοναδικό τέρμα της συνάντησης. Ο Ιταλός επιθετικός βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και σημείωσε το δεύτερό του γκολ σε διάστημα τεσσάρων ημερών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η πρώτη εκτός έδρας επικράτηση των “Πρασίνων” έπειτα από τα τέλη Οκτωβρίου και παράλληλα η πρώτη νίκη στην επαρχία μετά από περίπου ένα χρόνο.

Από εκεί και πέρα, το ντεμπούτο του στην αρχική ενδεκάδα πραγματοποίησε ο Ανουάρ Τουχαμί. Ο νεαρός μέσος ήταν εξαιρετικός, δέσποζε στο χώρο της μεσαίας γραμμής και ήταν αλάνθαστος. Ο 25χρονος άσος έδειξε με το καλημέρα τις τεχνικές του αρετές, δεν υπέπεσε σε καμία λάθος μεταβίβαση και επιπλέον κέρδισε την αποβολή του Μπαριέντος. Ο Μαροκινός φανέρωσε μερικές πτυχές του ταλέντου του και συνέβαλε τα μέγιστα προκειμένου η ομάδα του να φύγει με το διπλό από μία δύσκολη έδρα.

Επίσης για πρώτη φορά αγωνίστηκε και ο Νάγκι, ο οποίος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή και αγωνίστηκε για περίπου 25 λεπτά.

Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης έγινε στο 13ο λεπτό όταν ο Αμπάντ έπεσε στη γωνία του και με υπερένταση απομάκρυνε σε κόρνερ το συρτό σουτ που επιχείρησε ο Μακέντα από τα όρια της περιοχής. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Ζαχίντ, η μπάλα έφτασε στον Χατζηγιοβάνη, αυτός έκανε το σουτ αλλά δε βρήκε στόχο. Στο 20ο λεπτό το μακρινό σουτ του Κοβάτσεβιτς δεν ανησύχησε τον Διούδη. Στο 35ο λεπτό το σουτ του Κοβάτσεβιτς από πλάγια θέση πέρασε άουτ. Στο 39ο λεπτό ο Διούδης μπλόκαρε εύκολα την κεφαλιά του Μαλεζά. Στο 50ο λεπτό ο Ζαχίντ έβγαλε σε θέση βολής τον Μακέντα και αυτός με υπέροχο πλασέ σημείωσε το 0-1. Στο 55ο λεπτό ο Δώνης τροφοδότησε τον Μπεκ, αυτός έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά ο Αμπάντ το απομάκρυνε. Στο 63ο λεπτό ο Διούδης μπλόκαρε σταθερά το σουτ του Κασάδο έξω από την περιοχή. Στο 67ο λεπτό ο Αμπάντ εκτινάχθηκε και με δυσκολία απομάκρυνε σε κόρνερ το σουτ στην κίνηση που επιχείρησε ο Ανουάρ. Στο 80ο λεπτό ο Διούδης απέκρουσε το ψαλιδάκι του Κάστρο. Στο 93ο λεπτό ο Νάγκι βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, πέρασε τον Αμπάντ, έκανε το σουτ αλλά πριν περάσει η μπάλα τη τελική γραμμή ο Μαλεζάς την απομάκρυνε.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Γιώργος Δώνης, παρέταξε την ομάδα του με τους Διούδη, Ινσούα, Χατζηγιοβάνη (67΄ Χατζηθεοδωρίδη), Σένκεφελντ, Γιόχανσον, Μπεκ (72΄ Νάγκι), Πούγγουρα, Δώνη, Ζαχίντ (84΄ Αλεξανδρόπουλο), Ανουάρ και Μακέντα.

Δείτε τις καλύτερες φάσεις της αναμέτρησης

Αφήστε μια απάντηση