Παναθηναϊκός: Σφίγγει τα δόντια ο Ινσούα

Η πιο μεγάλη ώρα της τρέχουσας σεζόν στοίχημα πως βρίσκεται προ των πυλών για τον Παναθηναϊκό. Το “Τριφύλλι” αντιμετωπίζει εντός έδρας τον ΠΑΟΚ στον επαναληπτικό αγώνα των δύο ομάδων για τους “8” του Κυπέλλου Ελλάδος και καλείται να αναζητήσει την υπέρβαση προκειμένου να ανατρέψει το εις βάρος του αποτέλεσμα από το πρώτο ματς, όπου ηττήθηκε με 2-0, και να φτάσει πιο κοντά στο μεγάλο στόχο του, ο οποίος είναι η κατάκτηση της διοργάνωσης.

Άπαντες στην ομάδα γνωρίζουν τη δυσκολία της κατάστασης, ωστόσο επικρατεί η αισιοδοξία ότι θα καταφέρουν να πετύχουν την ολική ανατροπή και να περάσουν στην επόμενη φάση του θεσμού.

Η προετοιμασία των “Πράσινων” συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό και ο προπονητής του συλλόγου, Γιώργος Δώνης, καταστρώνει τα πλάνα του ώστε η ομάδα του να φτάσει στην ολική ανατροπή.

Ο κύριος Δώνης φαίνεται πως έχει κατασταλάξει στους δέκα από τους έντεκα ποδοσφαιριστές που θα βρεθούν στην αρχική ενδεκάδα. Το μόνο ερωτηματικό έχει να κάνει με τον παίκτη που θα καλύψει το αριστερό άκρο της άμυνας, καθώς ο Εμανουέλ Ινσούα παραμένει αμφίβολος.

Ο Εμανουέλ Ινσούα το τελευταίο διάστημα ταλαιπωρείται από οστικό οίδημα και το γόνατό του έχει μαζέψει υγρό. Το ιατρικό επιτελείο του συλλόγου δεν του επιτρέπει να δώσει το παρών αφού δεν είναι ακόμη σε θέση να αγωνιστεί.

Ωστόσο ο Αργεντινός αριστερός μπακ σφίγγει τα δόντια του και κόντρα στις συστάσεις των γιατρών είναι αποφασισμένος να αγωνιστεί, αφού δε θέλει με τίποτα να απουσιάσει από τη ρεβάνς.

Ο ίδιος στην τελευταία προπόνηση συνέχισε το ειδικό πρόγραμμα θεραπείας που ακολουθεί και το γόνατό του ξεπρήστηκε. Εφόσον αγωνιστεί κανονικά δεν υπάρχει η πιθανότητα να πάθει κάποια μεγαλύτερη ζημιά, όμως θα χρειαστεί να παραμείνει εκτός δράσης για επιπλέον εβδομάδες. Ο 28χρονος φαίνεται διατεθειμένος να ρισκάρει αλλά ο κύριος Δώνης θα είναι αυτός που θα πάρει την τελική απόφαση.

Πάντως ο ποδοσφαιριστής δεν ακούει… τίποτα και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η επιθυμία του να αγωνιστεί κανονικά θα γίνει πράξη και θα πάρει φανέλα βασικού.

Από εκεί και πέρα, ο κύριος Δώνης θα έχει όλους τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του, αφού μέχρι στιγμής κανείς άλλος δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού αλλά ούτε είναι τιμωρημένος.

Οι υπόλοιποι που θα στελεχώσουν την αρχική ενδεκάδα όπως όλα δείχνουν θα είναι οι Διούδης, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Γιόχανσον, Δώνης, Κουρμπέλης, Ζαχίντ, Νατζ, Χατζηγιοβάνης και Μακέντα.

Ο μόνος που διεκδικεί θέση στο αρχικό σχήμα με τα τωρινά δεδομένα είναι ο Ανουάρ αντί του Δώνη.

Επίσης δεν αποκλείεται να δώσει το παρών στην αποστολή ο Γιασίν Αγιούμπ. Ο Μαροκινός έχει ανεβάσει κατακόρυφα στροφές και πήρε μέρος σε ολόκληρο το πρόγραμμα. Ο ίδιος δείχνει να είναι σε καλύτερη κατάσταση και δεν αποκλείεται να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του σε αποστολή.

Η ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ είναι προγραμματισμένη για σήμερα Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου και θα ξεκινήσει στις 20:00 ώρα Ελλάδος.

Αφήστε μια απάντηση