Παναθηναϊκός: Χειρουργείο για Κολοβό, ανησυχία για Αγιούμπ

Ο Παναθηναϊκός αφήνει πίσω του το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης και επικεντρώνεται στην εντός έδρας αναμέτρηση που ακολουθεί με αντίπαλο το Βόλο στο φινάλε της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος της Super League.

Η προετοιμασία του “Τριφυλλιού” συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό και οι προπονήσεις πραγματοποιούνται σε υψηλή ένταση. Ωστόσο τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζουν ορισμένοι παίκτες της ομάδας δεν αφήνουν τον τεχνικό του συλλόγου, Γιώργο Δώνη, να σχεδιάσει τα πλάνα του όπως θα ήθελε. Συγκεκριμένα από την τελευταία προπόνηση απουσίαζαν δύο παίκτες. Ο λόγος για τον Δημήτρη Κολοβό και τον Γιασίν Αγιούμπ.

Όσον αφορά τον Δημήτρη Κολοβό, ο 26χρονος μεσοεπιθετικός το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε ενοχλήσεις στο μηνίσκο του και για το λόγο αυτό μετείχε σε ατομικό πρόγραμμα και απουσίασε από τις προηγούμενες αναμετρήσεις. Ο Έλληνας άσος υποβλήθηκε σε εξετάσεις ώστε να γίνει γνωστό το μέγεθος του προβλήματός του.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων έδειξαν ότι ο διεθνής άσος πρέπει να περάσει άμεσα την πόρτα του χειρουργείου προκειμένου να υποβληθεί σε καθαρισμό του γονάτου στον μηνίσκο.

Ο Κολοβός αποφασίστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση το πρωί της Πέμπτης 27 Φεβρουαρίου για τον καθαρισμό στο εν λόγω σημείο. Έπειτα από αυτή θα ξεκαθαρίσει ο χρόνος απουσίας του από τους αγωνιστικούς χώρους. Πάντως σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα χρειαστεί να μείνει εκτός προπονήσεων για περίπου ένα μήνα.

Επίσης ο Γιασίν Αγιούμπ αντιμετωπίζει φλεβική θρόμβωση πίσω από το γόνατό του. Το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι ιδιαίτερα σπάνιο και χρειάστηκαν πάρα πολλές εξετάσεις ώστε να αποκαλυφθεί. Οι ενοχλήσεις αυτές δεν άφησαν στον 25χρονο μέσο να δώσει το παρών στην Τρίπολη και θα τον κρατήσουν εκτός δράσης και στον αγώνα με το Βόλο.

Η κατάστασή του χρειάζεται αρκετή υπομονή και ο Μαροκινός χαφ τις επόμενες ημέρες θα υποβληθεί και σε άλλες εξετάσεις. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό το χρονικό διάστημα που θα παραμείνει στα πιτς.

Από εκεί και πέρα, ατομικό πρόγραμμα για προληπτικούς κυρίως λόγους ακολούθησε ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης. Ο νεαρός άσος αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης και για το λόγο αυτό έγινε αναγκαστική αλλαγή. Βάσει των εξετάσεων, η κατάστασή του δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία και τις επόμενες ημέρες θα ανεβάσει στροφές και θα μπει σε φουλ πρόγραμμα.

Κατά τα άλλα, οι Δημήτρης Κολοβέτσιος και Εμάνουελ Ινσούα πήραν μέρος σε πρόγραμμα θεραπείας.

Αφήστε μια απάντηση