Με φόρα στα play off ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός θα μπει με φόρα στα play off, αφού στο τελευταίο ματς της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος της Super League, δε βρήκε την παραμικρή αντίσταση και επικράτησε εύκολα εντός έδρας του Βόλου με το ευρύ 4-1. Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Φεντερίκο Μακέντα.

Ο Ιταλός φορ σκόραρε δύο φορές, μοίρασε μία ασίστ και αναδείχθηκε ο πολυτιμότερος του αγώνα. Ο 28χρονος στράικερ διανύει την καλύτερή του χρονιά με τους “Πράσινους”, καθώς μέχρι στιγμής έχει σημειώσει συνολικά 12 τέρματα και είναι δεύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος. Τα άλλα γκολ της ομάδας πέτυχαν οι Ντομινίκ Νατζ και Τάσος Χατζηγιοβάνης.

Ο τεχνικός του συλλόγου, Γιώργος Δώνης, για ακόμη ένα παιχνίδι έδωσε ευκαιρίες σε νεαρούς ποδοσφαιριστές και ξεκίνησε στην αρχική ενδεκάδα τόσο τον Βασίλη Ξενόπουλο όσο και τον Βασίλη Ζαγαρίτη, οι οποίοι αμφότεροι πραγματοποίησαν το ντεμπούτο τους στο πρωτάθλημα. Ο πρώτος κατέγραψε μία εντυπωσιακή επέμβαση, ενώ ο δεύτερος ήταν σταθερός αλλά και ουσιαστικός στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Ο κύριος Δώνης είδε τους παίκτες του να είναι εξαιρετικοί, να μη συναντούν την παραμικρή αντίσταση, να φιλοδωρούν τον αντίπαλο με τέσσερα τέρματα και να κλείνουν με τον πλέον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις τους στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Όσον αφορά την εικόνα της συνάντησης, στην πρώτη καλή στιγμή του αγώνα το “Τριφύλλι” άνοιξε το σκορ. Συγκεκριμένα μόλις στο 3ο λεπτό έπειτα ο Μπουζούκης με εξαιρετική μεταβίβαση έβγαλε τον Νατζ σε θέση τετ α τετ και αυτός αφού πρώτα πέρασε τον Γκαραβέλη στη συνέχεια με σουτ σε κενή εστία σημείωσε το 1-0. Στο 18ο λεπτό ο Σένκεφελντ με εκπληκτική μακρινή μεταβίβαση έβγαλε τον Νατζ σε θέση βολής, αυτός έκανε το σουτ αλλά ο Γκαραβέλης το έδιωξε. Στο 45ο λεπτό μετά από κόρνερ του Μπουζούκη, ο Σένκεφελντ βρήκε τον Μακέντα και αυτός με κεφαλιά από κοντινή απόσταση πέτυχε το 2-0. Ένα λεπτό αργότερα, η κεφαλιά του Γέντρισεκ από ευνοϊκή θέση πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 53ο λεπτό ο Ζοάο έδωσε στον Γέντρισεκ, ο οποίος με φανταστικό σουτ από τα όρια της περιοχής δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Ξενόπουλο και μείωσε σε 2-1. Στο 61ο λεπτό ο Ξενόπουλος εκτινάχθηκε και με δυσκολία έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Τόρες μέσα από την περιοχή. Στο 68ο λεπτό ο Μακέντα με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-1. Στο 76ο λεπτό ο Μακέντα έβγαλε τον Χατζηγιοβάνη σε θέση βολής και αυτός με σουτ σε κενή εστία διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

Ο κύριος Δώνης χρησιμοποίησε τους Ξενόπουλο, Ζαγαρίτη, Πούγγουρα (46΄ Νούνες), Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Νατζ (77΄ Μπεκ), Μπουζούκη, Ανουάρ, Χατζηγιοβάνη, Κουρμπέλη (77΄ Περέα) και Μακέντα.

Δείτε τα γκολ του αγώνα

Αφήστε μια απάντηση