Κίνδυνος τιμωρίας για τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-1 την Κυριακή απέναντι στον Ολυμπιακό και να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή στους τρεις βαθμούς.

Οι “πράσινοι” στοιχηματίζουμε πως παρουσιάστηκαν καλύτεροι και πιο έτοιμοι από τους αντιπάλους τους και κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου με το αυτογκόλ του Μαζουάκου μετά από συρτή σέντρα του Πράνιτς. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ο Παναθηναϊκός δημιούργησε πολλές ευκαιρίες και τελικά κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα του στο 78’ με γκολ του Πέτριτς. Το σκορ έκλεισε στο 90+7, όταν και ο Ολυμπιακός κατάφερε να μειώσει σε 2-1 με φάουλ του Ντομίνγκες.

Το παιχνίδι της Λεωφόρου Αλεξάνδρας σημαδεύτηκε από σοβαρά επεισόδια, τόσο πριν την έναρξη, όσο και κατά τη διάρκεια του αγώνα, με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού να εισβάλουν στον αγωνιστικό χώρο πριν την έναρξη του παιχνιδιού και να επιτίθενται στον προπονητή του Ολυμπιακού, ο οποίος είχε πάει προς το μέρος τους. Η ρήψη αντικειμένων και η ένταση δε σταμάτησε ούτε κατά τη διάρκεια του αγώνα, ενώ τα ίδια ακολούθησαν και μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Ο Γιάννης Αναστασίου δήλωσε ικανοποιημένος για τη νίκη, αλλά στάθηκε στα σοβαρά επεισόδια, τα οποία γι’ άλλη μία φορά αμαύρωσαν ένα ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο Παναθηναϊκός πλέον κινδυνεύει με βαριά τιμωρία, αφού τα επεισόδια χαρακτηρίστηκαν εκτεταμένα από την αστυνομία και πέρα από το πρόστιμο και τις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών που θα του επιβληθούν σίγουρα, υπάρχει και κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών.

Το ίδιο σκηνικό είχαμε και στη συνεδρίαση της Super League, στην οποία ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, επιτέθηκε με βαρείς χαρακτηρισμούς στον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, Γιάννη Αλαφούζο. Οι δύο άντρες λίγο έλειψε να “έρθουν στα χέρια”, όταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης κινήθηκε απειλητικά εναντίον του Γιάννη Αλαφούζου, με τους ψυχραιμότερους, όμως, να μπαίνουν στη μέση και να αποσοβούν τα χειρότερα.

Η εκρηκτική κατάσταση ανάγκασε τους προέδρους των περισσοτέρων ΠΑΕ να φύγουν από την αίθουσα και έτσι η συνεδρίαση διακόπηκε οριστικά. Σημειώνεται, πως ο Βασίλης Κωνσταντίνου, ο οποίος βρίσκονταν μαζί με τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού στη συνεδρίαση, φέρεται να δέχτηκε επίθεση από άνδρα της προσωπικής ασφάλειας του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών ανάγκασαν τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, να ανακοινώσει τη διακοπή του πρωταθλήματος της Super League για μία αγωνιστική, με πολλές ομάδες να αντιδρούν στη συγκεκριμένη απόφαση. Έτσι, αυτό το Σαββατοκύριακο δε θα γίνουν παιχνίδια για τη Super League.

Από τα υπόλοιπα νέα του Παναθηναϊκού, ειλημμένη φαίνεται να είναι η απόφαση των διοικούντων να προχωρήσουν σε ανανέωση της συνεργασίας τους τόσο με τους Πέτριτς και Πράνιτς, όσο και με το Σίντεφελντ.

Αφήστε μια απάντηση