Ακόμη δύο προβλήματα στον Παναθηναϊκό

Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Super League ολοκληρώθηκε και επίσημα και ο Παναθηναϊκός έχει ξεκινήσει την προετοιμασία του ενόψει των δύσκολων αγώνων που ακολουθούν στα play off. Στοίχημα του “Τριφυλλιού” δεν είναι άλλο από την κατάκτηση της τρίτης θέσης του βαθμολογικού πίνακα.

Οι “Πράσινοι” συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό τις προπονήσεις ωστόσο τα προβλήματα τραυματισμού που αντιμετωπίζουν ορισμένοι ποδοσφαιριστές ολοένα και αυξάνονται. Το τελευταίο διάστημα, ο τεχνικός του συλλόγου, Γιώργος Δώνης, δεν είχε στη διάθεσή του συνολικά τέσσερις παίκτες. Ο λόγος για τους Γιασίν Αγιούμπ, Δημήτρη Κολοβό, Δημήτρη Κολοβέτσιο και Εμάνουελ Ινσούα.

Στους τέσσερις προαναφερόμενους ήρθαν να προστεθούν ακόμη δύο. Συγκεκριμένα από την τελευταία προπόνηση απουσίασε τόσο ο Φεντερίκο Μακέντα όσο και ο Ούφε Μπεκ.

Όσον αφορά τον Φεντερίκο Μακέντα, ο 28χρονος επιθετικός αποχώρησε με ενοχλήσεις στη μέση του από το ματς της περασμένης αγωνιστικής κόντρα στο Βόλο. Οι ενοχλήσεις δεν τον έχουν εγκαταλείψει, με συνέπεια ο Ιταλός στράικερ να πάρει μέρος σε πρόγραμμα θεραπείας. Πάντως η κατάστασή του δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανεβάσει στροφές και να μετάσχει σε κανονικό πρόγραμμα. Όπως όλα δείχνουν θα είναι διαθέσιμος για την έναρξη των play off.

Ο Μακέντα διανύει την καλύτερή του σεζόν με τον Παναθηναϊκό, καθώς μέχρι στιγμής έχει σημειώσει 12 τέρματα και είναι πρώτος σκόρερ της ομάδας αλλά και δεύτερος στην κατάταξη του πρωταθλήματος, και σε περίπτωση που τεθεί νοκ άουτ τότε ο κύριος Δώνης θα χάσει ίσως τον πιο σημαντικό του παίκτη.

Επίσης ο Ούφε Μπεκ το τελευταίο διάστημα ταλαιπωρείται από ίωση. Για το λόγο αυτό, ο 27χρονος ακραίος επιθετικός παρέμεινε κλινήρης σπίτι του και δε μετέβη καν στο Κορωπί. Όμως ο Δανός εξτρέμ υπολογίζεται ότι θα ανεβάσει στροφές το αργότερο μέχρι την Πέμπτη και θα τεθεί άμεσα στη διάθεση του προπονητή του.

Από εκεί και πέρα, τα νέα ήταν άσχημα για τον Γιασίν Αγιούμπ. Ο 25χρονος χαφ θα απουσιάσει από το υπόλοιπο της χρονιάς, αφού θα ακολουθήσει ειδική θεραπεία που θα διαρκέσει περίπου 1,5 μήνα προκειμένου να ξεπεράσει τη φλεβική θρόμβωση στον τένοντα του δεξιού του γονάτου που αντιμετωπίζει. Ο Μαροκινός έχει ξεκινήσει ήδη αγωγή με αντιπυρετικά φάρμακα και αυτή θα συνεχιστεί για τουλάχιστον έξι εβδομάδες. Μάλιστα σε αυτό το διάστημα δε θα παίρνει καν μέρος σε αθλητικές δραστηριότητες.

Από την άλλη, οι Ινσούα, Κολοβός και Κολοβέτσιος πήραν μέρος σε ατομικό πρόγραμμα και θα χάσουν την πρεμιέρα των play off.

Κατά τα άλλα, ο κύριος Δώνης είδε όλους τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές του να προπονούνται σε φουλ ρυθμούς μιας και κανείς άλλος δεν ταλαιπωρείται από πρόβλημα τραυματισμού.

Αφήστε μια απάντηση