Στην αγορά για προπονητή ο Παναθηναϊκός

Το μέλλον του Γιώργου Δώνη στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού εδώ και αρκετό καιρό βρισκόταν στον αέρα. Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται στο τέλος της νέας χρονιάς, όμως κανείς δε γνώριζε εάν θα παραμείνει στο σύλλογο ή εάν θα περάσει την πόρτα της εξόδου.

Ο μεγαλομέτοχος του “Τριφυλλιού”, Γιάννης Αλαφούζος, όλο αυτό το διάστημα προτίμησε να μη συναντηθεί με τον Έλληνα προπονητή και άφηνε ανοιχτό το θέμα του τεχνικού.

Η κίνησή του αυτή έδειχνε ξεκάθαρα ότι δεν επιθυμεί να προσφέρει νέο συμβόλαιο στον Γιώργο Δώνη, ο οποίος έδειχνε πως μετράει ημέρες. Προς τα τέλη της εβδομάδας που μας πέρασε, ο κύριος Αλαφούζος έστειλε επιστολή προς τον 50χρονο κόουτς.

Ο ίδιος τον ενημέρωσε ότι μετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων θα αποτελέσει παρελθόν, αφού δε σκοπεύει να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να του προσφέρει νέο συμβόλαιο.

Παράλληλα χαρακτήρισε τη συνεργασία των δύο ανδρών προβληματική και για το λόγο αυτό θα πρέπει να ολοκληρωθεί το πέρασμά του από την ομάδα. Ωστόσο ο κύριος Αλαφούζος δεν ανακοίνωσε την απόλυση του προπονητή και τις επόμενες ημέρες θα έχει προσωπική συνάντηση με τον ίδιο προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή και να φτάσουν στο πολυπόθητο διαζύγιο.

Ο ισχυρός άνδρας των “Πράσινων”, επιθυμεί να φτάσει σε συναινετικό διαζύγιο ώστε να μη χρειαστεί να καταβάλει τη ρήτρα που υπάρχει στο τρέχον συμβόλαιο του Έλληνα προπονητή. Η τιμή της συγκεκριμένης ρήτρας ανέρχεται στα 450.000 ευρώ.

Η διοίκηση δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να την καλύψει και θα προσπαθήσει να τα βρει με την πλευρά του Δώνη. Ωστόσο φαντάζει δύσκολο ο Έλληνας κόουτς να μην αξιώσει μέρος του συμβολαίου του από τον τελευταίο χρόνο και σύμφωνα με δημοσιεύματα θα προσπαθήσει να λάβει τουλάχιστον το μισό του ποσού.

Ο Παναθηναϊκός ήδη εξετάζει διάφορες περιπτώσεις προπονητών προκειμένου να βρει τον εκλεκτό για την επόμενη χρονιά. Ο τεχνικός διευθυντής, Τσάβι Ρόκα, έχει αναλάβει το έργο να βρει τον αντικαταστάτη του κυρίου Δώνη με τον Παούνοβιτς να βρίσκεται ψηλά στην εν λόγω λίστα.

Το κλίμα πλέον στην ομάδα είναι βαρύ και οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές σχολίαζαν την απόφαση της διοίκησης να διακόψει τη συνεργασία με τον κύριο Δώνη.

Από την πλευρά του, ο 50χρονος τεχνικός προτίμησε να μην πει το παραμικρό στην τελευταία προπόνηση και διατήρησε τη σιωπή του.

Οι δρόμοι του Δώνη με τον Παναθηναϊκό θα χωρίσουν και σύντομα ο έμπειρος προπονητής θα αποτελέσει παρελθόν. Την ίδια πορεία με του κυρίου Δώνη αναμένεται να ακολουθήσει και ο γιος του, Χρήστος, καθώς έχει αποφασίσει να μην αποδεχθεί τη νέα πρόταση του “Τριφυλλιού”.

Αφήστε μια απάντηση