Ο Χουάν Χοσέ Μπορέλι μάγεψε τον κόσμο του Παναθηναϊκού

Το 1991 ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον αργεντινό μεσοεπιθετικό Χουάν Χοσέ Μπορέλι με στόχο να ενισχύσει την επιθετική του γραμμή και να κοντράρει την ισχυρή τότε ΑΕΚ. Ο “βιρτουόζος” μέσος, τις δύο πρώτες του σεζόν στην ομάδα, δεν κατάφερε να δείξει τις ικανότητές του, αλλά η συνέχεια ήταν εντυπωσιακή.

Ο Μπορέλι ξεκίνησε την καριέρα του στην Αργεντινή από τη Ρίβερ Πλέιτ, η οποία αποτελεί και τη μεγάλη του αγάπη. Το 1991 προστέθηκε στο ρόστερ του Παναθηναϊκού και παρά το γεγονός πως άργησε να μπει στο κλίμα της ομάδας, οι επιδόσεις του μνημονεύονται ακόμη και στις μέρες μας.

Ο “Χότα Χότα” των φιλάθλων του Παναθηναϊκού ξεκίνησε να δείχνει τις πραγματικές του ικανότητες δύο χρόνια μετά την απόκτησή του. Από το 1993 και έπειτα ο Αργεντινός έκανε κυριολεκτικά μαγικά πράγματα εντός του αγωνιστικού χώρου, ενώ οι επιδόσεις του τη σεζόν 1995 – 96, όταν το “τριφύλλι” έφτασε στους “4” του Champions League, ήταν εκπληκτικές. Το ίδιο συνέβη και εντός των τειχών, αφού ο παίκτης προσέφερε πολλά, ώστε να φτάσει ο Παναθηναϊκός στην κατάκτηση δύο συνεχόμενων νταμπλ.

Από το 1991 μέχρι και το 1996, ο Μπορέλι αγωνίστηκε σε 86 παιχνίδια με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και σημείωσε 26 γκολ. Η καριέρα του στην ελληνική ομάδα ολοκληρώθηκε στο τέλος της σεζόν του 1996, όταν και πουλήθηκε στην ισπανική Οβιέδο.

Ο ίδιος ο παίκτης έχει εκφράσει πολλές φορές την αγάπη του για τον Παναθηναϊκό, ενώ και οι φίλοι των “πρασίνων” δεν ξεχνούν τα κατορθώματα του αγαπημένου τους “Χότα – Χότα”.

Αφήστε μια απάντηση