Έκανε τα εύκολα δύσκολα ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε δύο φορές του Πλατανιά με διαφορά δύο γκολ, αλλά στο τέλος του αγώνα έκανε τα εύκολα δύσκολα, αφού το τελικό 2-3 του έδωσε μία αγχώδης νίκη. Οι “πράσινοι” πήραν προβάδισμα με 2-0 με δύο γκολ του Καλτσά, αλλά τελικά χρειάστηκε και το γκολ του Κλωναρίδη για να χαρίσει στην ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι τους 3 βαθμούς.

Προβάδισμα από το ημίχρονο

Ο Παναθηναϊκός γι’ άλλη μία φορά ήταν έτοιμος να “πετάξει” άλλο ένα ημίχρονο, αφού μέχρι τις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, δεν είχε καταφέρει να βρει δίχτυα απέναντι στον Πλατανιά. Τελικά, στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Νίκος Καλτσάς σκόραρε για τους φιλοξενούμενους και τους έβαλε μπροστά στο σκορ με 0-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα άλλαξε, αφού ο Πλατανιάς αναγκάστηκε να ανοιχτεί για να φτάσει στην ισοφάριση. Αυτό έδωσε πολλούς χώρους στους παίκτες του Παναθηναϊκού, οι οποίοι έφτασαν και σε δεύτερο γκολ, ξανά με τον Καλτσά, μετά από σέντρα του Μέστο.

Και ενώ όλα έδειχναν πως το “τριφύλλι” θα φτάσει σε μία εύκολη νίκη, ήρθαν τα πάνω – κάτω. Ο τραυματισμός του Ράσμους Τελάντερ έφερε τον Μικαέλ Εσιέν στο κέντρο της άμυνας και στοίχημα πως εκεί άρχισαν τα προβλήματα. Ο Πλατανιάς επιτίθονταν κατά κύματα και στο 62ο λεπτό μείωσε σε 2-1 με γκολ του Γουνδουλάκη και το ματς απέκτησε νέο ενδιαφέρον.

Η είσοδος του Μπουμάλ έδωσε ταχύτητα στον Παναθηναϊκό, ο οποίος επτά λεπτά αργότερα έφτασε και σε τρίτο γκολ. Συγκεκριμένα, ο Μπουμάλ έκανε την “κούρσα” και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Κλωναρίδη, ο οποίος σημείωσε το 3-1 για το “τριφύλλι”. Παρόλα αυτά, ο Πλατανιάς έφτασε ξανά στη μείωση του σκορ στο 73ο λεπτό, αλλά μέχρι και το τέλος του ματς ο Παναθηναϊκός δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα.

Οι δηλώσεις του Στραματσόνι

Ο Αντρέα Στραματσόνι, μετά το τέλος του ματς, έκανε λόγο για μία σημαντική νίκη σε μία δύσκολη έδρα. Ο Ιταλός προπονητής ήταν ικανοποιημένος τόσο από το αποτέλεσμα, όσο και από το γεγονός πως οι παίκτες του κατάφεραν να σημειώσουν τρία γκολ στο συγκεκριμένο γήπεδο.

Ο ίδιος στάθηκε και στους τραυματισμούς του Μπουμάλ (αποχώρησε λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο) και του Τελάντερ, λέγοντας μάλιστα πως είναι πολύ λυπημένος γι’ αυτή την εξέλιξη.

Τέλος, ο Στραματσόνι ανέφερε πως ο Παναθηναϊκός έκανε πολλές και σημαντικές μεταγραφικές κινήσεις, αλλά το “ταμείο” θα γίνει μετά τη λήξη της προθεσμίας των μεταγραφών.

Λέτο και επιθετικός στα πλάνα του Στραματσόνι

Ο Σεμπάστιαν Λέτο φέρεται να είναι ένα βήμα πριν την επιστροφή του στον Παναθηναϊκό, αλλά από την ελληνική ομάδα περιμένουν να μείνει ελεύθερος ο παίκτης από την Κατάνια για να τον κάνουν δικό τους. Ο Αργεντινός είναι πολύ αγαπητός στον κόσμο της ομάδας, ενώ και ο Αντρέα Στραματσόνι είναι θετικός στην απόκτησή του.

Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και όλα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν άμεσα για το αν ο παίκτης θα επιστρέψεις την Ελλάδα. Πάντως, αν μείνει ελεύθερος, τότε το πιθανότερο είναι να επιστρέψει στο “τριφύλλι”.

Από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός φέρεται να είναι σε αναζήτηση και επιθετικού, αλλά μόνο όσον αφορά την περίπτωση της ελεύθερης αγοράς. Η δεδομένη χρονική περίοδος δεν είναι εύκολη, ώστε να βρεθεί αξιόλογος επιθετικός, αλλά στην ομάδα κάνουν υπομονή για να ελέγξουν τις ευκαιρίες που θα υπάρξουν.

Τέλος, ζεστό μοιάζει να είναι το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τον επιθετικό του Ηρακλή, Απόστολο Βέλλιο. Οι “πράσινοι” έχουν κάνει ήδη τις πρώτες διερευνητικές κινήσεις για τον παίκτη και δεν είναι απίθανο να επέλθει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών για το καλοκαίρι.

Ανακοίνωση για την παρουσία του κόσμου στα Χανιά

Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού έδωσαν βροντερό “παρών” στα Χανιά και στήριξαν, χωρίς ευτράπελα, την ομάδα τους να πάρει τη νίκη. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση για τον κόσμο της ομάδας, τον οποίο μεταξύ άλλων ευχαρίστησε και του καταλόγισε ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τη νίκη επί του Πλατανιά.

Επιπλέον, στην ανακοίνωση έγινε λόγος για την εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι του “τριφυλλιού” και από τον Παναθηναϊκό τονίζουν πως αυτόν τον κόσμο θέλουν πάντα στο πλευρό τους!

Εκτός για ένα μήνα Μπουμάλ και Τελάντερ

Οι αλλεπάλληλοι τραυματισμοί στον Παναθηναϊκό έχουν δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην ομάδα. Πάνω που ο Αντρέα Στραματσόνι είχε σχηματίσει μία εικόνα παικτών στο μυαλό του, ήρθε ο τραυματισμός του Μπουμάλ και του Τελάντερ στο ματς με τον Πλατανιά, για να του αλλάξει τα σχέδια.

Ο Μπουμάλ έβγαλε τον ώμο του στο παιχνίδι των Χανίων και αναμένεται να απουσιάσει για περίπου ένα μήνα από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας. Ο Ράσμους Τελάντερ, από την άλλη, έπαθε θλάση και θα μείνει εκτός αγώνων για περισσότερο από είκοσι ημέρες.

Μέσα σε όλα, λοιπόν, μετά τον Σάντσεθ, ο Παναθηναϊκός χάνει ένα ακόμη πολύτιμο μέλος από την αμυντική του γραμμή.

Αφήστε μια απάντηση