Η ώρα της στέψης

Αρχίζουν σήμερα 19:30 οι τελικοί για την ανάδειξη του πρωταθλητή  Basket League  ΣΚΡΑΤΣ 2016. Ο Παναθηναϊκός θέλοντας να επιστρέψει  στο θρόνο του, ρίχνεται απόψε στη μάχη με τον αιώνιο αντίπαλό του, Ολυμπιακό.

Οι πράσινοι ρίχνονται στη μάχη με τον μεγάλο αρχηγό τους Δημήτρη Διαμαντίδη να δίνει κανονικά το παρών, καθώς ξεπέρασε το τράβηγμα στον προσαγωγό και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την ομάδα του να κάνει το Break, ενώ αντίθετα εκτός αναμέτρησης θα είναι οι Γιάνκοβιτς και Παπαγιάννης.

Ο προπονητής της ομάδας Αργύρης Πεδουλάκης ξέρει ότι θα έχει δύσκολο έργο απέναντι στον Ολυμπιακό ο οποίος θα έχει τη συμπαράσταση 15 χιλιάδων φίλων του μέσα στην καυτή έδρα του Πειραιά. Είναι κάτι όμως που η ομάδα του Παναθηναϊκού το έχει πετύχει κατά το παρελθόν αρκετές φορές. Ο αντίπαλός του γνωστός! Τα ατού του αντιπάλου γνωστά! Η συνταγή για την επιτυχία; Κι αυτή κατά ένα μεγάλο βαθμό γνωστή!

Ο νούμερο ένα κίνδυνος των ερυθρόλευκων είναι ο Βασίλης Σπανούλης, κάτι που το γνωρίζει καλά ο Αργύρης Πεδουλάκης καθώς και οι παίχτες του. Στόχος των πρασίνων λοιπόν θα είναι να σταματήσουν τον Έλληνα διεθνή άσσο του Ολυμπιακού και να τον κρατήσουν χαμηλά στο σκοράρισμα αλλά και στο δημιουργικό κομμάτι (κυκλοφορία μπάλας- ασίστ). Βέβαια οι Πειραιώτες διαθέτουν εξαιρετικούς παίχτες που θέλουν ιδιαίτερη προσοχή όπως οι Πρίντεζης, Χάκετ, Λοτζέσκι και Μάντζαρης αλλά αν ο Παναθηναϊκός καταφέρει να περιορίσει τον Σπανούλη θα έχει πιθανότητα να αλώσει το Σ.Ε.Φ. και να κάνει το Break, και Break στο Σ.Ε.Φ. σημαίνει τίτλος.

Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός  στοίχημα πως θα προσπαθήσει  να εκμεταλλευτεί την υπεροχή του στην ρακέτα. Θα επιδιώξει να περάσει τη μπάλα στο θηριώδη σέντερ του Ραντούλιτσα και να χτυπήσει τις αδυναμίες των ερυθρόλευκων στη θέση πέντε. Επίσης σημαντικό ρόλο θα παίξει και η απόδοση του μεγάλου Δημήτρη Διαμαντίδη, καθώς η μεγάλη του εμπειρία και το τεράστιο ταλέντο του μπορούν να κρίνουν την έκβαση του αγώνα.

Αφήστε μια απάντηση