Έχασε το πλεονέκτημα έδρας ο Παναθηναϊκός. Ήττα με 66-68 στο ΟΑΚΑ !

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στο δεύτερο παιχνίδι των τελικών  μέσα στο ΟΑΚΑ απ’ τον αιώνιο και έχασε εκ’ νέου πλεονέκτημα. Οι πράσινοι δε τα κατάφεραν και έχασαν 66-68 απ’ τον Ολυμπιακό στην έδρα του με Buzzer Bitter του Σπανούλη. Ο εξάστερος έχασε την ευκαιρία να κάνει το 2-0 στη σειρά και να κάνει αποφασιστικό βήμα για τη κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

Το ματς στοιχηματίζουμε πως δεν ήταν το ίδιο ποιοτικά με το πρώτο, αλλά είχε ένταση, αγωνία, τακτική και συνεχή εναλλαγή στο σκορ. Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν νευρικά. Ήταν άστοχες από μέση και μακρινή απόσταση και το σκορ παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα. Σ’ αυτό έπαιξαν ρόλο και οι καλές άμυνες των ομάδων. Το ημίχρονο έκλεισε με τον φιλοξενούμενο Ολυμπιακό να προηγείται με 31-32, έχοντας το Γιώργο Πρίντεζη σε πολύ καλή βράδια για ένα ακόμα παιχνίδι.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι πράσινοι συνέχισαν να είναι άστοχοι και έδωσαν την ευκαιρία στους ερυθρόλευκους να πάρουν μια διαφορά έξι πόντων. Η είσοδος του Διαμαντίδη σε εκείνο το σημείο σε συνδιασμό με την καλή άμυνα του Τζέιμς Γκιστ μέσα στη ρακέτα, έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη να πάρει και πάλι το προβάδισμα 55-54 μ’ ένα σερί 7-0! Ο Ολυμπιακός αντέδρασε γρήγορα παίρνοντας εκ’ νέου το προβάδισμα, αφού έκανε σε πολλές φάσεις δύο και τρεις επιθέσεις λόγω των επιθετικών ριμπάουντ που κέρδιζε. Το παιχνίδι πλέον ήταν στην κόψη του ξυραφιού ! 25’’ πριν τελειώσει ο Παναθηναϊκός ήταν δύο πόντους πίσω και είχε την μπάλα δική του .Ο Διαμαντίδης με ένα δύσκολο σουτ τριών πόντων έκανε το 66-65 υπέρ της ομάδας του και επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά πόσο μεγάλος παίκτης είναι. Όμως ο Σπανούλης ήταν αυτός που έγραψε τον επίλογο του αγώνα , καθώς με ένα πολύ δύσκολο σουτ τριών πόντων σε νεκρό χρόνο έδωσε τη νίκη στους Πειραιώτες με 66-68. Οι πράσινοι διαμαρτύρονται για βήματα του Σπανούλη στην τελευταία φάση!

Για τον Παναθηναϊκό 12 πόντους είχε ο Παππάς, ο Διαμαντίδης 8 και ο Χαραλαμπόπουλος 7. Για τον Ολυμπιακό Πρίντεζης 20 πόντους, Σπανούλης 11.

Αφήστε μια απάντηση