Έπαιξε και έχασε!

Σαν τη… γάτα με το ποντίκι έπαιξε ο Παναθηναϊκός τη Θέλτα στην Ισπανία, αλλά τελικά δεν κατάφερε να πάρει ούτε το βαθμό της ισοπαλίας. Οι “Πράσινοι” ήταν εξαιρετικοί στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, είχαν κλασικές ευκαιρίες για γκολ, ενώ ο διαιτητής δεν τους έδωσε καθαρό πέναλτι, το οποίο θα άφηνε τη Θέλτα με 10 παίκτες.

Το τελικό 2-0 υπέρ της ισπανικής ομάδας, μπορεί να άφησε τον Παναθηναϊκό στους “0” βαθμούς στον όμιλο, αλλά η εικόνα που παρουσίασαν οι παίκτες του “Τριφυλλιού” στοιχηματίζουμε πως αφήνει μεγάλες υποσχέσεις για το μέλλον.

Καλύτερος στο πρώτο – Άστοχος ο Ιμπάρμπο

Ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικά στημένος στο γήπεδο και κατάφερνε με πολλές αξιώσεις να μεταβεί στην αντίπαλη περιοχή και να κάνει ευκαιρίες. Στο πρώτο ημίχρονο η ελληνική ομάδα δεν απειλήθηκε καθόλου, ενώ έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Ιμπάρμπο, ο οποίος σε τετ α τετ νικήθηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Στην ίδια φάση το σουτ του Κουλιμπαλί αποκρούστηκε και πάλι από τον γκολκίπερ της Θέλτα.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός είχε και άλλες ευκαιρίες με τους Μπεργκ και Λουντ, αλλά δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο γκολ.

Στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο ο ΠΑΟ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και τελικά έφτασε στο γκολ με τον Μπεργκ, το οποίο όμως ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ. Στο 66ο λεπτό έγινε η …φάση του αγώνα. Ο Λεντέσμα με εξαιρετική μπαλιά έβγαλε τετ α τετ τον Ιμπάρμπο, ο οποίος πριν σουτάρει, σπρώχτηκε από τον αντίπαλο αμυντικό. Ο Ιταλός διαιτητής αρνήθηκε το πέναλτι στην ελληνική ομάδα, κάτι που θα ήταν και αποβολή για τον αμυντικό των γηπεδούχων.

Στο 74ο λεπτό το “Τριφύλλι” είχε άλλη μία καλή ευκαιρία με τον Μπεργκ, αλλά το σουτ του Σουηδού επιθετικού πέρασε λίγο έξω από το κάθετο δοκάρι.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι παίκτες του Παναθηναϊκού έδειχναν σκασμένοι από την υπερπροσπάθεια. Οι αλλαγές του τεχνικού της Θέλτα έδωσαν νέα πνοή στην ισπανική ομάδα, η οποία έφτασε στο γκολ στο 82ο λεπτό. Οι “Πράσινοι” απάντησαν με κεφαλιά του Ιμπάρμπο, η οποία μπλοκαρίστηκε εύκολα από τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Το 2-0 έγινε στο 88ο λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Βας, ο οποίος κλείδωσε τη νίκη για την ομάδα του.

Αντρέα Στραματσόνι: Ήταν πέναλτι και κόκκινη κάρτα

Με τον διαιτητή του αγώνα τα είχε ο Αντρέα Στραματσόνι στη συνέντευξη Τύπου, αφού ανέφερε πως στη φάση του Ιμπάρμπο υπήρξε πέναλτι και κόκκινη κάρτα στον αμυντικό της Θέλτα. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού τόνισε πως αυτό ήταν ένα σημαντικό λάθος από τη μεριά του διαιτητή και ο ίδιος ψάχνει να βρει το λόγο που συνέβη.

Φυσικά, ο Στραματσόνι δεν παρέλειψε να δώσει συγχαρητήρια στους παίκτες του για την απόδοσή τους και την εμφάνιση που έκαναν στο Βίγκο. Παράλληλα, σημείωσε πως όταν δεν “σκοτώνεις” το παιχνίδι με τις ευκαιρίες που σου παρουσιάζονται, τότε ο αγώνας μπορεί να τελειώσει κάπως έτσι.

Όσον αφορά το γεγονός πως δεν έκανε αλλαγές κατά τη διάρκεια του αγώνα, ο Ιταλός ανέφερε πως οι Ιμπάρμπο και Μπεργκ πήγαιναν καλά και ο ίδιος θεώρησε πως δεν έπρεπε να τους αντικαταστήσει, αφού στον πάγκο είχε παίκτες μόνο γι’ αυτές τις θέσεις.

Αφήστε μια απάντηση