Μόνο νίκη και συνδυασμό αποτελεσμάτων θέλει ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός καλείται απόψε να πάρει τη νίκη μέσα στο γήπεδο του Άγιαξ για να διατηρήσει ζωντανές τις ελάχιστες ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση. Η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι βρίσκεται ήδη στο Άμστερνταμ, όπου και σήμερα Πέμπτη το βράδυ θα αντιμετωπίσει τον Αίαντα, σε ένα ματς που φέρνει μνήμες από το παρελθόν.

Το “Τριφύλλι” είχε αλώσει την παλιά έδρα του Άγιαξ το μακρινό 1996, αλλά τελικά δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τον τελικό του Champions League εκείνης της σεζόν, αφού ηττήθηκε στην Αθήνα με 0-3 και αποκλείστηκε. Φυσικά, από τότε έχουν αλλάξει πάρα πολλά και στις δύο ομάδες.

Όσον αφορά το τωρινό ματς, οι “Πράσινοι” θέλουν μόνο νίκη για να ελπίζουν σε πρόκριση και αυτό μόνο με συνδυασμό αποτελεσμάτων και με δύο νίκες τους στα εναπομείναντα ματς του ομίλου. Η ελληνική ομάδα έχει μόλις ένα βαθμό στον όμιλο, ενώ ο Άγιαξ είναι στην πρώτη θέση με 10 πόντους και ουσιαστικά έχει εξασφαλίσει την πρόκριση.

Στα αρνητικά της υπόθεσης μπορεί να περιληφθεί και η αγωνιστική απραξία της ομάδας, αφού οι παίκτες του Αντρέα Στραματσόνι έχουν πολύ καιρό να δώσουν επίσημο παιχνίδι. Ο Ιταλός τεχνικός αναμένεται να επαναφέρει τον σχηματικό 3-5-2 στην ομάδα του και όπως όλα δείχνουν ο Μάρκους Μπεργκ δεν θα ξεκινήσει στο βασικό σχήμα. Στην επίθεση το πιθανότερο είναι να αγωνιστούν οι Λουντ και Ιμπάρμπο, ενώ στο κέντρο της άμυνας θα επιστρέψουν οι Κουτρουμπής, Σάμπα και Μολέδο. Από εκεί και πέρα, στο αριστερό άκρο θα είναι ο Χουλτ και δεξιά ο Κουλιμπαλί, αφού αμφότεροι ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους. Η τριάδα της μεσαίας γραμμής θα αποτελείται από τους Ζέκα, Γουακάσο και Βιγιαφάνιες.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 20:00 και ο Παναθηναϊκός στοιχηματίζουμε πως θα πρέπει να δώσει μεγάλη μάχη για τη νίκη.

Νέο πρόστιμο από την ΟΥΕΦΑ

Άλλο ένα πρόστιμο επεβλήθη στον Παναθηναϊκό από την ΟΥΕΦΑ για τους αγώνες της ομάδας στο Europa League. Συγκεκριμένα, οι “Πράσινοι” τιμωρήθηκαν με πρόστιμο 43.900 ευρώ για τους δύο αγώνες με τη Σταντάρ Λιέγης και τη συμπεριφορά των οπαδών τους. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Παναθηναϊκός έχει πληρώσει ήδη ένα πρόστιμο τη φετινή σεζόν για τον εντός έδρας αγώνα με τον Άγιαξ, πρόστιμο το οποίο έφτασε στις 61.000 ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση