Η διαιτησία του στέρησε τη νίκη!

Ο Παναθηναϊκός ήταν αλλαγμένος προς το καλύτερο στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά δεν κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς, κάτι που άξιζε βάσει της εικόνας του στο ματς. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη βρέθηκε πίσω στο σκορ από γκολ οφσάιντ, έφτασε στην ισοφάριση με τον Μπεργκ, αλλά έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να κάνει την ολική ανατροπή. Η Διοίκηση της ΠΑΕ εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση μετά τη λήξη της αναμέτρησης, στην οποία έκανε λόγο για ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος.

Καλή εμφάνιση σε κακό αγωνιστικό χώρο

Ο Παναθηναϊκός είχε μείνει πολύ καιρό μακριά από τις καλές εμφανίσεις, αλλά στον αγώνα με τον ΠΑΣ οι “Πράσινοι” ήταν πολύ καλύτεροι και στοιχηματίζουμε πως αδικούνται από το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα (σ.σ. 1-1).

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός ήταν πιο κινητικός, αλλά ο τραγικός αγωνιστικός χώρος δεν επέτρεπε στους παίκτες να τελειώσουν καλά τις φάσεις που δημιουργούσαν. Το αυτό φυσικά ίσχυε και για τους γηπεδούχους, οι οποίοι προσπαθούσαν με βαθιές μπαλιές να φέρουν την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή. Αξίζει να σημειωθεί πως πριν τη συμπλήρωση 20 λεπτών αγώνα ο Καρανίκας χτύπησε εκτός φάσης τον Μάρκους Μπεργκ με αγκωνιά, αλλά η παράβαση δεν υπέπεσε στην αντίληψη του διαιτητή ή του βοηθού. Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού ήταν εντός περιοχής και αυτό σήμαινε αυτόματα πέναλτι και αποβολή για τον παίκτη του ΠΑΣ.

Στο 28ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έχασαν τεράστια ευκαιρία με τον Κλωναρίδη, ο οποίος σούταρε από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Μιχαήλ αποσόβησε τον κίνδυνο με σωτήρια προβολή. Λίγα λεπτά αργότερα ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε κεφάλι στο σκορ, όταν από λάθος του Ζέκα η μπάλα κατέληξε στον Κούτρη, ο οποίος σούταρε προς την εστία του Παναθηναϊκού. Ο Κόντε άλλαξε με το κεφάλι του την πορεία της μπάλας και την έστειλε στα δίχτυα, αλλά το γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει καθώς ο παίκτης του ΠΑΣ ήταν σε θέση οφσάιντ.

Το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΣ μπροστά στο σκορ, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός βγήκε αποφασισμένος για την ανατροπή. Οι “Πράσινοι” απείλησαν με τον Εμποκού, ο οποίος σημάδεψε το δοκάρι με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ λίγα λεπτά αργότερα έφτασαν στην ισοφάριση με τον Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα των γηπεδούχων.

Στο 69ο λεπτό του αγώνα ο Βιγιαφάνιες βρέθηκε φάτσα με τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά το πλασέ του ήταν αδύναμο και ο Πασχαλάκης μπλόκαρε την μπάλα. Στο αμέσως επόμενο λεπτό οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη βγήκαν στην κόντρα επίθεση, αλλά ο Κλωναρίδης άργησε και τελικά σούταρε πάνω στον τερματοφύλακα, χάνοντας σπουδαία ευκαιρία για την ομάδα του.

Μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή ο Παναθηναϊκός απώλεσε σημαντικές ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε να κάνει την ολική ανατροπή.

Μαρίνος Ουζουνίδης: “Μας αδικεί το αποτέλεσμα”

Στη συνέντευξη τύπου μετά τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Μαρίνος Ουζουνίδης, ανέφερε πως οι παίκτες του δούλεψαν πάρα πολύ καλά, δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες και το τελικό αποτέλεσμα τους αδικεί. Ο ίδιος τόνισε πως ένα διαιτητικό λάθος έδωσε προβάδισμα στον ΠΑΣ και έτσι η ομάδα του βρέθηκε να κυνηγά την ισοφάριση. Ο Έλληνας τεχνικός δήλωσε πως έμεινε ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του και πως οι παίκτες πρέπει να κάνουν ανάλογες εμφανίσεις στη συνέχεια.

Όσον αφορά τη διαιτησία του αγώνα, για την οποία και ερωτήθηκε, ο Μαρίνος Ουζουνίδης ανέφερε πως η ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση, της οποίας τα γραφόμενα τον καλύπτουν και δεν θέλησε να πει κάτι άλλο.

Αφήστε μια απάντηση