Ο Μάρκους Μπεργκ κάνει “όργια” και οδηγεί τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός έχει ευτυχίσει να έχει στο ρόστερ του τον καλύτερο σέντερ φορ του πρωταθλήματος και αυτός τον οδηγεί με τον καλύτερο τρόπο. Ο Μάρκους Μπεργκ ήταν εξαιρετικός στον αγώνα με την ΑΕΚ, πέτυχε τα δύο από τα τρία γκολ της ομάδας του, ενώ από τα δικά του πόδια ξεκίνησε και το τρίτο, στη νίκη επί της Ένωσης με 3-2.

Οι “Πράσινοι” ήταν εκπληκτικοί στο πρώτο μέρος και κατάφεραν να προηγηθούν με 0-2 στο “ΟΑΚΑ” (24΄ Κλωναρίδης, 27΄ Μπεργκ), ενώ έχασαν πολλές και σημαντικές ευκαιρίες για περισσότερα γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ αντέδρασε, μείωσε με πέναλτι του Χριστοδουλόπουλου, ενώ έφτασε στην ισοφάριση με γκολ του Πέκχαρντ. Ο Μπεργκ, όμως, στοίχημα πως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας του αγώνα πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ και χάρισε τη νίκη στο “Τριφύλλι”.

Απόλυτη κυριαρχία στο πρώτο ημίχρονο  

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη ήταν κυρίαρχη στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με την ΑΕΚ και έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο. Η υπεροχή της καρποφόρησε στο 24ο λεπτό, όταν, μετά από κάθετη πάσα του Βιγιαφάνιες, ο Μπεργκ γύρισε την μπάλα προς τη μικρή περιοχή, ο Βράνιες άθελα του έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στη συνέχεια ο Κλωναρίδης δε δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ για τους “Πράσινους”.

Τρία λεπτά αργότερα ο Μπεργκ ντύθηκε… σκόρερ και έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του. Συγκεκριμένα, μετά από κάθετη πάσα του Βιγιαφάνιες, ο Εμποκού έκανε εκπληκτική κίνηση, την κατάλληλη στιγμή γύρισε την μπάλα στον Μπεργκ και ο Σουηδός έγραψε το 0-2 στο 27΄.

Οι παίκτες της ΑΕΚ τα είχαν χαμένα στο πρώτο ημίχρονο και λίγο έλειψε να δεχτούν και τρίτο γκολ, αλλά ο Μπάρκας νίκησε τον Βιγιαφάνιες σε τετ α τετ.

Αλλαγή εικόνας στην επανάληψη

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός έπαθε… καθίζηση και οι γηπεδούχοι πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο 62ο λεπτό ο διαιτητής της αναμέτρησης καταλόγισε πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ, το οποίο μετουσίωσε σε γκολ ο Χριστοδουλόπουλος, ενώ στο 77΄ η Ένωση ισοφάρισε σε 2-2 με γκολ του Πέκχαρντ.

Στα επόμενα λεπτά του αγώνα ο ρυθμός έπεσε, αλλά ο Παναθηναϊκός χτύπησε την κατάλληλη στιγμή. Σε μία αντεπίθεση στο 90ο λεπτό του αγώνα, ο Λέτο άνοιξε την μπάλα αριστερά στον Λουντ και αυτός τη γύρισε προς την περιοχή. Ο Μάρκους Μπεργκ έκανε εκπληκτική κίνηση, βγήκε μπροστά από τον Λαμπρόπουλο και πέτυχε το νικητήριο γκολ της ομάδας του.

Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο, αλλά η απόδοση του Παναθηναϊκού ήταν καλύτερη και σε γενικές γραμμές το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο.

Αφήστε μια απάντηση