“Γλυκιά” εκδίκηση για τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός του Μαρίνου Ουζουνίδη άλωσε την Τούμπα (σ.σ. 2-3) και πήρε… γλυκιά εκδίκηση από τον ΠΑΟΚ αφού τον άφησε εκτός προκριματικών του Champions League.

Οι “Πράσινοι” αγωνίστηκαν γι’ άλλο ένα παιχνίδι με πολλές απουσίες αλλά απέδειξαν ξανά πως ήταν η καλύτερη ομάδα στα play offs και θα είχαν πάρει την πρώτη θέση της διαδικασίας, αν δεν έχαναν στα χαρτιά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στη “Λεωφόρο Αλεξάνδρας” και δεν τους αφαιρούνταν 3 βαθμοί.

Με τη νίκη του Παναθηναϊκού στην “Τούμπα”, τη νίκη της ΑΕΚ επί του Πανιωνίου και την αφαίρεση βαθμών που επιβλήθηκε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, η τελική βαθμολογία των play offs διαμορφώθηκε ως εξής:

  1. ΑΕΚ 12
  2. Παναθηναϊκός 8 (-3)
  3. ΠΑΟΚ 5 (-5)
  4. Πανιώνιος 4

Υπενθυμίζουμε πως η τιμωρία του Παναθηναϊκού για τα όσα συνέβησαν στο πρώτο αγώνα με τον ΠΑΟΚ ήταν:

  • Μηδενισμός στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ και ήττα στα χαρτιά με 0-3
  • Αφαίρεση 3 βαθμών για τη φετινή σεζόν (ίσχυσε στα play offs)
  • Αφαίρεση 2 βαθμών για την επόμενη σεζόν
  • Χρηματικό πρόστιμο 41.500 ευρώ
  • 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών

Η Εικόνα του αγώνα

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε μία ενδεκάδα ανάγκης και κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης υπήρξαν και άλλα απρόοπτα καθώς αποχώρησαν τραυματίες οι Κουλιμπαλί, Ρέις και Βιγιαφάνιες.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση, αλλά με την πάροδο του χρόνου ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε το ματς και τελικά αυτός ήταν που βρήκε πρώτος το δρόμο προς τα δίχτυα. Συγκεκριμένα, ο Μπίσεσβαρ πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ με σουτ εκτός περιοχής και άνοιξε στο σκορ.

Η αντίδραση του Παναθηναϊκού ήταν σχεδόν άμεση, αφού στο 28΄ ο Βίκτορας Κλωναρίδης έκανε εξαιρετική κίνηση και νίκησε τον Μπρκιτς.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 1-1 και η επανάληψη ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να φτάσει στο δεύτερο γκολ. Οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα στο χορτάρι και τελικά πέτυχαν αυτό που ήθελαν στο 68ο λεπτό. Σε εκείνο το σημείο ο Ενρίκε εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Κουτρουμπή και, αφού προσποιήθηκε στον Βλαχοδήμο, πέτυχε το δεύτερο τέρμα για τον ΠΑΟΚ.

Ο Παναθηναϊκός, όμως, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Αρχικά ο Λουντ ισοφάρισε στο 79ο λεπτό του παιχνιδιού και στις καθυστερήσεις του ματς ο Μόλινς πέτυχε το 2-3 και… πάγωσε το γήπεδο της Τούμπας.

Με αυτόν τον τρόπο ο Παναθηναϊκός στοίχημα πως πήρε μία… γλυκιά εκδίκηση από τον ΠΑΟΚ, αφού του στέρησε το δικαίωμα συμμετοχής στα προκριματικά του Champions League (σημειώνεται πως η τιμωρία του Δικεφάλου δεν είχε ανακοινωθεί πριν το ματς).

Μαρίνος Ουζουνίδης: “Είμαι περήφανος για τους παίκτες”

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη νίκη επί του ΠΑΟΚ και για την εικόνα που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές του στην αναμέτρηση.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού έδωσε συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές του και τόνισε πως το “Τριφύλλι” είναι μία μεγάλη ομάδα και οι παίκτες του θα πρέπει να αποδίδουν τα μέγιστα σε κάθε παιχνίδι.

Στη συνέντευξη Τύπου ο κ. Ουζουνίδης ανέφερε επίσης πως οι παίκτες του έβγαλαν πάθος, ενέργεια και μαχητικότητα και έτσι οδηγήθηκαν στη νίκη επί του ΠΑΟΚ.

Αφήστε μια απάντηση