Αποχωρεί από τον Παναθηναϊκό ο Γιάννης Αλαφούζος

Μέσω προσωπικής του δήλωσης, ο Γιάννης Αλαφούζος γνωστοποίησε την απόφασή του να αποχωρήσει από τη διοίκηση του Παναθηναϊκού, αφού αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της ομάδας και να τη βγάλει από το αδιέξοδο.

Η απόφαση του κ. Αλαφούζου θα στοιχημάτιζε κανείς ότι ήταν αναμενόμενη, αφού ο ίδιος, μέσω κύκλων, είχε τονίσει επανειλημμένως πως θέλει να απεμπλακεί από τους “Πράσινους”.

Στη δήλωσή του ο Γιάννης Αλαφούζος ανέφερε πως πήρε την απόφαση να αναλάβει τον Παναθηναϊκό όταν η ομάδα βρίσκονταν χείλος της καταστροφής και πολλοί οπαδοί βοήθησαν με τον οβολό τους και τη στήριξή τους. Παράλληλα, τόνισε πως έχει συνεισφέρει έως σήμερα ένα ποσό κοντά στα 42 εκ. ευρώ από την προσωπική του περιουσία, αλλά πολλοί, οικονομικά εύρωστοι υποστηρικτές του Συλλόγου, αρνήθηκαν να συνεισφέρουν ποσά για τη διάσωση της ομάδα και για την αποφυγή της χρεωκοπίας.

Ο ίδιος αποκάλυψε πως είχε τη ρομαντική ψευδαίσθηση πως θα καταφέρει να στήσει μία υγιή ομάδα, χωρίς σχέσεις διαπλοκής, αλλά έκανε λάθος, αφού τα… συστήματα εμποδίζουν τη χώρα να έχει ένα κανονικό – ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Ο Γιάννης Αλαφούζος τόνισε πως σήμερα ο Παναθηναϊκός βρίσκεται πάλι σε ένα οριακό σημείο και για τον ίδιο είναι αδύνατον, από ψυχική και οικονομική άποψη, να συνεχίσει να συντηρεί και να διαχειρίζεται την ομάδα. Από την άλλη, όμως, τόνισε πως είναι διατεθειμένος να αναλάβει τις υποχρεώσεις της ομάδας έως ένα ποσό της τάξεως των 20 εκ. ευρώ και αυτό είναι το ανώτατο ποσό που μπορεί να επωμισθεί ο ίδιος.

Ο κ. Αλαφούζος κάλεσε όλους τους ιστορικούς πρωταγωνιστές της Παναθηναϊκής οικογένειας να αναλάβουν πρωτοβουλίες, ούτως ώστε να γλιτώσει η ομάδα τη χρεοκοπία και να διασωθεί, τονίζοντας μάλιστα πως θα σταθεί δίπλα τους σαν απλός στρατιώτης και θα τηρήσει τις δεσμεύσεις του.

Στο κλείσιμο της δήλωσής του, ο Γιάννης Αλαφούζος ανέφερε πως ήρθε η ώρα της αλήθειας και πρέπει να βοηθήσουν την ομάδα όσοι την αγαπούν και όσοι αντέχουν οικονομικά.

Αφήστε μια απάντηση