Παναθηναϊκός: Κερδισμένος ο… Βέργος

Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε στο Κορωπί τον Πανιώνιο σε φιλική αναμέτρηση. Ο προπονητής του “Τριφυλλιού”, Γιώργος Δώνης, συνέχισε τα φιλικά ματς προκειμένου να αξιολογήσει περαιτέρω το υπάρχων ρόστερ. Οι “Πράσινοι” δεν συνάντησαν ιδιαίτερες δυσκολίες και επικράτησαν εύκολα του Πανιωνίου με σκορ 3-0.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του Παναθηναϊκού ήταν ο Νίκος Βέργος, ο οποίος σκόραρε για δεύτερο διαδοχικό φιλικό και ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του. Τα υπόλοιπα τέρματα σημείωσαν οι Θεοχάρης και Αρμενάκας.

Ο Βέργος στα φιλικά αξιολόγησης έχει αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά και είναι από τους κερδισμένους. Ο 23χρονος επιθετικός στα δύο φιλικά που έδωσε η ομάδα (το πρώτο με τον Απόλλωνα Σμύρνης), σημείωσε δύο τέρματα και μοίρασε ισάριθμες ασίστ. Ο ίδιος δείχνει τον καλό του εαυτό και κερδίζει την εκτίμηση του κυρίου Δώνη.

Ο Έλληνας φορ μπορεί κατά την διάρκεια της σεζόν να μην χρησιμοποιήθηκε αρκετά, καθώς πήρε μέρος σε οκτώ παιχνίδια και βρισκόταν στην σκιά του Φεντερίκο Μακέντα, ωστόσο στοίχημα πως δείχνει σιγά-σιγά τις ικανότητές του και παλεύει μέχρι τέλους για την θέση του στον σύλλογο.

Επίσης η νοοτροπία του είναι εκπληκτική, μιας και είδε τα εν λόγω ματς περισσότερο ως μία ευκαιρία για να κερδίσει πόντους και λιγότερο ως αγγαρεία. Αυτό το γεγονός δεν πέρασε προφανώς απαρατήρητο από τον κύριο Δώνη.

Ο Βέργος έχει ακόμη δύο χρονιά συμβόλαιο με το “Τριφύλλι” και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα παραμείνει στο ρόστερ της ομάδας και την νέα χρονιά. Μάλιστα εάν συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, την νέα χρονιά θα έχει πιο αναβαθμισμένο ρόλο.

Όσον αφορά την εξέλιξη του φιλικού, ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ στο 17ο λεπτό. Ο Θεοχάρης έβγαλε συρτή σέντρα και ο Βέργος με προβολή από κοντινή απόσταση σημείωσε το 1-0. Στο 19ο λεπτό μετά από σέντρα του Χατζηθεοδωρίδη, ο Κουρμπέλης πήρε την κεφαλιά, η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι, στην επαναφορά ο Ινσούα έκανε το σουτ, όμως ο Νίκας το απέκρουσε. Στην συνέχεια της φάσης η μπάλα έφτασε στον Θεοχάρη, ο οποίος με συρτό σουτ πέτυχε το 2-0. Στο 79ο λεπτό έπειτα από φάση διαρκείας ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Στάικου, η μπάλα έφτασε στον Αρμενάκα και αυτός με φαλτσαριστό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Ο κύριος Δώνης παρέταξε την ομάδα του με τους Διούδη (46΄ Κότσαρη), Κολοβέτσιο, Χατζηθεοδωρίδη, Κουρμπέλη (68΄ Θεοχάρη),  Δώνη, Ινσούα (46΄ Τσανδάρη), Πούγγουρα, Θεοχάρη (46΄ Αποστολάκη), Βέργο (46΄ Στάικο), Κάτσε (46΄ Παντελάκη) και Χατζηγιοβάνη (46΄ Αρμενάκα).

Αυτό ήταν το τελευταίο φιλικό αξιολόγησης που έδωσαν οι “Πράσινοι”.

Αφήστε μια απάντηση